Onderhoud en reparatie van een motor

Goed onderhoud van uw motor zorgt voor meer rijplezier. U heeft dan de zekerheid dat uw motor voldoet aan alle veiligheids- en milieueisen. En u houdt de afschrijvingskosten in de hand. 
 

Reparaties met zes maanden garantie

Alles wat een BOVAG-motorbedrijf verkoopt, kan daar ook vakkundig onderhouden worden. Veel klanten vinden het alles-onder-een-dak-principe prettig. Bovendien geeft u bij reparaties uw motor uit handen aan gediplomeerde technici. Natuurlijk laten zij zich regelmatig bijscholen door de fabrikant of bij BOVAG, maar ze zijn vooral ook gewoon extreme motorliefhebbers. De motorondernemers van BOVAG delen onderling ook de laatste trends en ontwikkelingen. Dat zorgt dus ook voor degelijke, betrouwbare reparaties. Gegarandeerd, want u krijgt bij elke reparatie zes maanden BOVAG Garantie. 
 

Doe-het-zelf onderhoud

 1. Check regelmatig de banden. In het instructieboekje staat de ideale bandenspanning. 
 2. Olie op peil houden. In het instructieboekje staat waar u het oliepeil kunt aflezen. Bij nieuwe modellen is een peilstok meestal niet nodig. 
 3. Schoon en gesmeerd houden. Was uw motor regelmatig. Vliegjes en vogelpoep kunnen blijvende schade aanrichten. En smeer bewegende onderdelen regelmatig.
 4. Accu verzorgen. Gebruik een druppellader als uw motor lang stil staat. Anders komt u op die eerste mooie lentedag wellicht niet verder dan de schuur.  

Elk jaar een onderhoudsbeurt

Ga elk jaar naar uw BOVAG-motorbedrijf voor een onderhoudsbeurt. Bewaar de bonnen, zodat u later bij eventuele verkoop kunt aantonen dat uw motor volgens het boekje is onderhouden. 

Uw motor wordt bij een onderhoudsbeurt helemaal nagelopen. Er is een vast schema van de fabrikant, waarin bijvoorbeeld staat aangegeven na hoeveel tijd een bougie of luchtfilter vervangen moet worden. Verder hoort er natuurlijk standaard bij: 
 • olie verversen
 • remmen controleren en bijstellen
 • motor controleren
 • verlichting checken
 • luchtfilter schoonmaken 
 • bandenspanning op peil brengen
 • en veel meer
 

Tip: een najaarsbeurt

Het is slim om de onderhoudsbeurt in het najaar te doen. Dan gaat de motor piekfijn de stalling in of is hij perfect voor najaars- en winterrijden. Bij een onderhoudsbeurt krijgt u van uw BOVAG-motorbedrijf een handige checklist met punten die u zelf nog even kunt checken voor u op pad gaat.