Tien halve finalisten Autobedrijf van het Jaar 2015-2016 uit alle windstreken

Na telling van de vele duizenden stemmen van consumenten zijn tien BOVAG-autobedrijven doorgedrongen tot de halve finale van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2015-2016. Het tiental bestaat uit grote en kleine ondernemingen uit alle windstreken van het land.

De tien halve finalisten:
- Autobedrijf Tjeerdsma, Nieuw-Weerdinge (Drenthe)
- Autobedrijf HABO, Emmen (Drenthe)
- Van Geenen Auto’s, Nunspeet (Gelderland)
- Garage Heinneman, Schildwolde (Groningen)
- Lawrence Car Service, Beek (Limburg)
- Autocentre Verheijen, Born (Limburg)
- Autobedrijf Broeders, Breda (Noord-Brabant)
- Henk Jongen Auto’s, Helmond (Noord-Brabant)
- Kleverlaan Automobielbedrijf, Limmen (Noord-Holland; winnaar 2010)
- Autobedrijf Medkar, Zwolle (Overijssel)

Groot en klein
Alle 3.300 bij BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden deelnemen aan de verkiezing, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt. Deelname geeft BOVAG-leden met een onafhankelijk autobedrijf de kans om aan het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in huis hebben. In de telling van de consumentenstemmen is rekening gehouden met het aantal medewerkers dat werkzaam is bij het autobedrijf, waardoor de omvang van (de klantenkring van) het bedrijf niet van belang is voor kans op de titel.

Finale
De halve finalisten krijgen binnenkort bezoek van W&D Consultants. Deze onafhankelijke keuringsinstantie brengt aan de hand van een uitgebreide checklist de ondernemers nauwkeurig in kaart, waarna een vakjury onder voorzitterschap van Ferry Smith (ANWB) drie finalisten selecteert. De ontknoping van de verkiezing vindt plaats op 7 oktober tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Afgelopen jaar won MAK Auto & Techniek uit Groot-Ammers de titel.

Deze pagina delen