BOVAG helpt u vooruit

Of u nu op de fiets stapt, rijles neemt, met de auto naar uw werk gaat of de caravan aankoppelt: met BOVAG kunt u zorgeloos op pad. Er zijn ruim 9.000 bedrijven aangesloten bij BOVAG, van e-bikedealers tot autowasstraten. BOVAG-bedrijven werken samen aan de beste service en voorwaarden voor u, de klant. Ook investeren BOVAG-bedrijven in kennis, innovatie en duurzaamheid. Als u kiest voor een BOVAG-bedrijf, merkt u dat aan het betere aanbod, goed advies en de service bij aankoop, onderhoud en reparatie. Kortom: vakmanschap.

4 voordelen

BOVAG biedt vier belangrijke voordelen. U kunt BOVAG Garantie krijgen op uw aankoop en vaak ook het onderhoud en de reparatie van uw voertuig, kampeermiddel of aanhanger. BOVAG-leden kiezen bovendien voor duidelijke taal: geen techneutentaal en kleine lettertjes, maar heldere adviezen en afspraken. Zo weet u waar u aan toe bent. Ook biedt BOVAG zekerheid. Bijvoorbeeld met gedegen onderhoudsbeurten en verzekeringen op maat. Hebt u onverhoopt toch een klacht of vraag waar u niet uitkomt met een BOVAG-bedrijf? Dan kunt u gratis een beroep doen op hulp bij klachten.

Terug

Garantie

Met BOVAG Garantie heeft u zekerheid dat u geen kat in de zak koopt. De verkoper garandeert dat wat u in de advertentie heeft gelezen over het voertuig of wat hij u vertelt, klopt. Of dat een onderhoudsbeurt of reparatie naar behoren is gedaan. U vindt hier de belangrijkste voorwaarden voor de verschillende voertuigen en diensten van BOVAG.
Terug

Techneutentaal

BOVAG-bedrijven werken samen aan duidelijke taal. Verzekeringen zonder kleine lettertjes, een duidelijke rekening en heldere uitleg over wat u kunt verwachten. Staat er toch een woord op de offerte of rekening dat u niet begrijpt? Zoek het op in Techneutentaal. Daar leggen we technische termen uit, van ‘aandrijflijn’ tot ‘zwevende zekering’.
 
Terug

Verzekering

U wilt natuurlijk optimaal gebruik maken van uw voertuig. Schade, diefstal of ongelukken belemmeren dit. Een BOVAG-verzekering zorgt dat u snel weer op pad kunt. De verzekeringen bieden altijd iets extra’s. Bijvoorbeeld meer gemak. Zo kunt u bij een autoschade terecht bij uw vertrouwde garage. Ook geldt: koopt u een auto voor € 10.000,-, dan is € 10.000,- verzekerd. Dat klinkt logisch, maar is vaak niet zo. Bekijk hier alle verzekeringen, ook voor uw motor of caravan.
 
Terug

Hulp bij klachten

Hebt u onverhoopt een vraag of klacht waar u met het BOVAG-bedrijf niet uitkomt? Kijk bij onze Veelgestelde vragen. Staat uw vraag of klacht daar niet bij maak dan gebruik van Hulp bij klachten. Hier kunt u direct uw vraag stellen. Of stuur een e-mail naar hulpbijklachten@bovag.nl. Deze bemiddeling is gratis.
 

Pechhulp

BOVAG helpt u natuurlijk ook vooruit bij pech. Eén telefoontje is genoeg. Uw eigen BOVAG Autobedrijf of een professionele hulpdienst zorgen dat u weer verder kunt. Het transport naar het autobedrijf is inbegrepen en u krijgt vervangend vervoer. Het maakt daarbij niet uit of u in uw eigen woonplaats of 150 kilometer verderop stilstaat. BOVAG Pechhulp staat altijd voor u klaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. En dit al vanaf € 5,60 per maand. Bekijk hier de dekkingen.
 

De APK is altijd een momentopname. Dit betekent dat de auto op het ene moment in orde kan zijn en zeer kort daarna een gebrek kan vertonen.

Alle bij BOVAG aangesloten bedrijven vindt u in de bedrijvenzoeker op deze website. U herkent BOVAG-bedrijven aan het bekende BOVAG-schild aan de buitenmuur of de BOVAG-jaarsticker bij de ingang. Ook voeren deze bedrijven in de meeste gevallen het BOVAG-logo op hun eigen website. Als u dit schild of het logo ziet, kunt u ervan op aan dat het bedrijf voldoet aan de BOVAG-kwaliteitseisen.

Onder BOVAG garantie vallen gebreken die gedurende de garantieperiode als gevolg van normaal gebruik ontstaan en gebreken die ten tijde van de koop niet waarneembaar waren. Er is sprake van een gebrek als de norm die de fabrikant of wetgever stelt worden overschreden.

Een aantal zaken zijn uitgesloten van garantie, maar dat verschilt per product. Dit zijn bijvoorbeeld banden, af-fabriek-accessoires, etc..

U kunt contact opnemen met BOVAG via de tool Hulp bij klachten.

Download hier het bemiddelingsregelement.

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op

  BOVAG Backstage

  Vervoer is vrijheid. BOVAG helpt u vooruit met ruim 9.000 bedrijven in heel Nederland, maar ook door bijvoorbeeld bij politiek en overheid op te komen voor iedereen die fietst en rijdt.

  • 1.

   Samen voor de beste service. We overleggen daar bijvoorbeeld over met de Consumentenbond en ANWB.

  • 2.

   Innovatie. Onze bedrijven willen vooruit. BOVAG bundelt kennis over bijvoorbeeld technische ontwikkelingen en duurzaamheid en deelt die kennis met de aangesloten bedrijven.

  • 3.

   Vervoer goed geregeld. We praten met de politiek en bedrijfsleven. Bijvoorbeeld over knelpunten op de weg of het stimuleren van fietsgebruik.

  • 4.

   Vakmanschap delen. Eerlijk is eerlijk: BOVAG is ook een club voor vakidioten. De ondernemers die zijn aangesloten bij BOVAG, krijgen volop de kans om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.