Gepubliceerd op 7-4-2014

Gebruikte auto's met BOVAG Garantie populair

Autobedrijven aangesloten bij BOVAG, zowel merkdealers als onafhankelijke autobedrijven, hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 145.102 gebruikte personenauto’s en bestelwagens verkocht. Dat is 0,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2013.

Een en ander blijkt uit cijfers van RDC en BOVAG. De occasionhandel tussen consumenten c.q. eindgebruikers onderling daalde in dezelfde periode met 3,3 procent tot 211.480 stuks in de eerste drie maanden van het jaar. Kopers lijken in tijden van economische tegenwind in toenemende mate te kiezen voor de zekerheid van BOVAG Garantie bij en professionele verkoper.

Fiscale grillen
Nadat in december 2013 al een flinke opleving van de occasionmarkt viel waar te nemen, vrijwel synchroon met de gigantische verkoopstijging van nieuwe auto's onder invloed van wijzigende belastingmaatregelen, werd de stijgende lijn in januari en februari doorgetrokken. In maart 2014 viel het verkoopniveau van tweedehands auto's echter weer flink terug, net als bij nieuwe auto's. "Het lijkt erop dat ook de tweedehands markt meegezogen wordt in de fiscale grillen van de nieuwverkoop en dat de opleving voor en rond de jaarwisseling misschien niet meer dan een economische stuiptrekking was", zegt BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens. "De komende maanden moeten uitwijzen of de consument het vertrouwen blijvend heeft herwonnen."

Deze pagina delen