Gepubliceerd op 5-5-2014

Verkoop nieuwe snorfietsen stijgt met 14 procent

In de eerste vier maanden van 2014 werden in Nederland 12.958 nieuwe snorfietsen verkocht; bijna 14 procent meer dan in dezelfde maanden vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie. Bijna 1.000 daarvan zijn elektrisch aangedreven, een stijging van bijna 19 procent.

De snorfiets is inmiddels een onmisbaar vervoermiddel voor vele mensen die zich dagelijks van en naar het werk en in de stad willen verplaatsen. Momenteel staan er in Nederland ruim 600.000 snorfietsen geregistreerd en dat is praktisch een verdubbeling ten opzichte van een jaar of tien geleden. Het aantal elektrische snorfietsen is vorige maand de grens van 20.000 gepasseerd.

30-plussers
Het overgrote deel van de nieuwe snorfietsen wordt tegenwordig aangeschaft door mensen van 30 jaar of ouder; het marktaandeel onder jongeren van 16 of 17 jaar is vrijwel nihil. Daarmee is het een serieus alternatief geworden voor de auto in veelal drukke stedelijke gebieden, waar autogebruik wordt ontmoedigd. Veel gemeentebesturen houden echter geen rekening met de grote populariteit van deze en andersoortige tweewielers die leiden tot meer drukte op fietspaden. Vooral in steden dient in de infrastructuur en het verkeersbeleid veel meer rekening te worden gehouden met deze ontwikkelingen.

Deze pagina delen