Gepubliceerd op 3-10-2014

Verzekeraars uiten grote twijfels over snorfiets op de rijbaan

Het Verbond van Verzekeraars heeft in dagblad Metro haar zorgen geuit over de plannen om de snorfiets naar de rijbaan te verbannen. De verzekeringsbranche is er niet van overtuigd dat er voldoende onderzoek is gedaan naar de gevolgen van het plan en vreest een mogelijke toename in materiƫle en letselschade.

“Op basis van wat we nu weten en wat er nu op tafel ligt qua onderzoeken, kunnen we de snorfietsen niet de weg op sturen”, aldus het Verbond. “We kunnen niet in de toekomst kijken. Maar we willen gewoon een gedegen onderzoek en zetten er vraagtekens bij of dat nu wel is gebeurd. We vragen ons echt af of hier wel goed over is nagedacht. De kritieken van ANWB, RAI Vereniging en BOVAG moeten we wel serieus nemen. Dat zijn niet de minste organisaties. De effecten van deze maatregel zijn onvoldoende bekend”.

Keiharde actie
Ook motorrijdersvereniging KNMV en hun rijopleidingentak, evenals Veilig Verkeer Nederland, hebben onlangs stevige kritiek op de Amsterdamse plannen geuit. Stichting Scooterbelang liet afgelopen week namens de snorfietsers van zich horen met een ludieke, maar keiharde actie (zie foto). Op tien drukke verkeerspunten in hartje Amsterdam werden zogenaamde ‘crime scenes’ nagebootst die op niet mis te verstane wijze duidelijk maakten wat de gevolgen van snorfietsen op de rijbaan kunnen zijn: “Je kan de klok erop gelijk zetten dat er ongelukken gaan gebeuren. Een helm gaat niet helpen om te voorkomen dat een snorfietser straks onder een vrachtwagen terecht komt.”

Deze pagina delen