Na faillissement Britse autoproducent BOVAG-MG/Rover garantiefonds geeft particuliere MG- en ROVER-r

Particulieren die tussen 1 juni 2003 en 1 juni 2005 een MG of een Rover hebben geregistreerd (dus op kenteken gezet), kunnen gebruikmaken van het BOVAG-MG/Rover garantiefonds. Dit fonds is door de BOVAG en de MG/Rover-dealers in nauwe samenwerking met verzekeringsmaatschappij Bovemij in het leven geroepen nu de Britse autoproducent MG/Rover zelf failliet is. Dankzij het fonds kunnen MG- en Rover-rijders zich ondanks het faillissement beroepen op de bij de aanschaf van hun auto gestelde garantiebepalingen.

Koos Burgman, algemeen directeur van BOVAG, over het garantiefonds: “Met dit fonds willen we de particuliere autogebruiker, in dit geval dus de MG- en Rover-rijders, service en zekerheid blijven bieden. Mensen die een auto aanschaffen rekenen op nakoming van de daarbij behorende service- en garantiebeloften. Ze stellen vertrouwen in de branche. Bij zo’n uitzonderlijke gebeurtenis als het faillissement van een autofabriek kan het vertrouwen van vooral de particuliere koper een deuk oplopen. Met het BOVAG-MG/Rover garantiefonds kunnen de MG/Rover-dealers de garantie alsnog waarmaken en zo het vertrouwen in de branche behouden, ondanks dat de fabrikant  failliet is en daar dus niets meer te halen is.”

Claims
Voor alle duidelijkheid: het BOVAG-MG/Rover garantiefonds geldt alleen voor particulieren. Zakelijke kopers kunnen hier dus geen gebruik van maken. De regeling geldt voor de 1.752 particuliere MG- en Rover-rijders in Nederland die hun auto hebben geregistreerd in de periode 1 juni 2003 tot 1 juni 2005 (de datum afgifte op kentekenbewijs deel I moet dus in die periode vallen). MG- en Rover-rijders die hun auto vóór 15 maart 2004 registreerden, hebben twee jaar garantie. Wie zijn auto tussen 15 maart 2004 en 1 juni 2005 registreerde, heeft drie jaar garantie. Binnenkort ontvangen deze MG- en Roverrijders een garantiecertificaat van hun dealer als bewijs van de nieuwe garantiedekking. Het garantiefonds is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met verzekeraar Bovemij, een 100% dochtermaatschappij van BOVAG.

MG- en Rover-rijders krijgen alle informatie over de garantie gewoon via hun dealer. Meer informatie is ook te vinden op www.bovag.nl.

Deze pagina delen