Nationale kleurplaatwedstrijd 'Goed Licht Beter Zicht'

ANWB, BOVAG, Philips, RAI Vereniging, Veilig Verkeer Nederland en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat lanceren gezamenlijk een nationale kleurplaatwedstrijd. Het thema van de wedstrijd luidt ‘Goed Licht Beter Zicht’.

Met de kleurplaat willen ze ook jong Nederland al vroeg bewust maken van het belang van goede voertuigverlichting voor de verkeersveiligheid. Dit gebeurt in aanloop naar een grootschalige nationale campagne rond voertuigverlichting die de organisaties in het najaar starten. RDW, Centraal Beheer Achmea, De Garage en Polaroid Eyewear ondersteunen de campagne actief. Op www.goedlichtbeterzicht.nl is de kleurplaat te downloaden en is meer informatie te vinden over de wedstrijd. De 25 mooiste kleurplaten worden beloond met Philips webcams plus skype headphones en Polaroid zonnebrillen.

Meedoen
De uiterste inleverdatum voor de kleurplaten is 15 oktober. Vanaf eind oktober/begin november is op www.goedlichtbeterzicht.nl te zien welke kleurplaten hebben gewonnen.

Campagne
Uit diverse onderzoeken, o.a. van BOVAG, RAI Vereniging, Trendbox en Philips komt naar voren dat nog te veel automobilisten rondrijden met ondeugdelijke autoverlichting. ANWB, BOVAG, Philips, RAI Vereniging, Veilig Verkeer Nederland en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat willen met de campagne meer mensen bewust maken van het belang van goede verlichting voor de verkeersveiligheid. Rond de overgang naar de wintertijd in oktober gaat de campagne officieel van start.

Deze pagina delen