BOVAG Pechhulp voor TT-bezoekers en wielertoeristen op Mont Ventoux

Na succesvolle acties, vorig jaar op de Oranjecamping in Interlaken en recentelijk na afloop van Pinkpop en Oerol, heeft BOVAG afgelopen weekeinde gratis Pechhulp verleend aan de bezoekers van de TT in Assen. Ook de duizenden Nederlanders die zich eind juli op de flanken van de Mont Ventoux verzamelen voor de koninginnerit van de Tour de France, kunnen op BOVAG Pechhulp rekenen.

De ervaring leert dat verlenen van pechhulp tijdens de aftocht van de TT-gangers een hels karwei is, met name omdat de wegen vol staan en er voor pechhulpverleners geen doorkomen aan is. Vandaar dat BOVAG op zeven strategische plekken, langs de afvoerroutes en op grote parkeerterreinen, een pechhulpteam had neergezet. Ter plekke hielpen monteurs, van onder meer BOVAG-lid Hazenberg uit Vries, TT-gangers met panne zo snel mogelijk weer op weg. Toen de drukte enigszins geluwd was, gingen de twee knalgele BOVAG Pechhulp driewielers – het betreft de hippe Piaggio MP3-scooter die met autorijbewijs mag worden bestuurd – actief op zoek naar gestrande TT-toeschouwers.
De BOVAG-monteurs kregen vooral te maken met lege accu’s en lege tanks, met koelingsproblemen en gebroken koppelingskabels. Maar ook met verloren sleutels en afgebroken uitlaten.

Vorige week werden op de grote parkeerplaatsen nabij de veerboot Harlingen-Terschelling ook al vele tientallen pechgevallen gratis verholpen. Het betrof hier mensen die terugkeerden van het jaarlijks Oerol-festival op het Waddeneiland. Eerder verleende BOVAG Pechhulp aan de vertrekkende bezoekers van het Pinkpop-festival in Landgraaf en vorige zomer aan de gasten van de Oranjecamping in Zwitserland.
Het eerstvolgende evenement waar BOVAG Pechhulp acte de présence geeft, is de voorlaatste etappe van de Tour de France. Naar verwachting tienduizend Nederlandse fans verzamelen zich 24 en 25 juli op de flanken van de Mont Ventoux voor wat mogelijk de beslissende dag in de Tour wordt. De wielerliefhebbers komen met auto, camper, caravan, motorfiets of fiets. Voor al die voertuigcategorieën posteert BOVAG vanaf vrijdagochtend 24 juli monteurs aan de voet van de klim. De twee gele BOVAG Pechhulp-scooters zullen, waar mogelijk, de berg op en af rijden op zoek naar pechgevallen.

BOVAG verzorgt de pechhulp in deze gevallen gratis, mensen betalen hooguit een vervangen onderdeel of  de geleverde brandstof. BOVAG doet dat uit oogpunt van service, maar ook om mensen kennis te laten maken met de complete pechhulp-dienst van BOVAG-bedrijven.

BOVAG Pechhulp kent vele voordelen. Zoveel mogelijk wordt het eigen BOVAG-bedrijf ingeschakeld om de pechhulp te verlenen. Da’s wel zo vertrouwd. De prijs van BOVAG Pechhulp is in vergelijking met andere aanbieders  bijzonder scherp, en de dienst minstens zo compleet. Zo is in de basisprijs van 49,95 euro hulp in Nederland én Europa inbegrepen en ook voor vervangend vervoer in binnen- en buitenland hoeft niet te worden bijbetaald.

Deze pagina delen