Gepubliceerd op 8-11-2011

BOVAG Erkend Duurzaam nu ook voor autowasbedrijven


Het certificaat Erkend Duurzaam van BOVAG komt nu ook beschikbaar voor BOVAG Autowasbedrijven. Dit in navolging van BOVAG Autodealers, BOVAG Truckdealers en BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Uiteraard zijn de eisen aangepast aan de specifieke situatie bij autowasondernemingen.

BOVAG-wasondernemers zijn op allerlei gebieden maatschappelijk verantwoord in de weer. Ze recyclen op grote schaal waswater, ze gebruiken milieuvriendelijke shampoos, ze doen zaken met erkende afvalverwerkers, ze sponsoren de lokale voetbalclub, ze hebben een sociaal werknemersbeleid. En dat is niet alleen prijzenswaardig, het is steeds vaker noodzakelijk. Met name grote klanten, maar ook particulieren vragen hier steeds vaker om. Tot op heden was het voor wasbedrijven niet eenvoudig om dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen goed zichtbaar te maken aan de buitenwereld.

Dat verandert met de komst van het certificaat Erkend Duurzaam. Carwash ondernemers die na de zelfscan en de schouwing een positieve beoordeling krijgen, mogen zich officieel Erkend Duurzaam noemen. Zij maken dus serieus werk maken van onder meer recycling, afvalverwerking, verantwoord gebruik van wasmiddelen en legionellapreventie. Vincent van den Dungen, voorzitter BOVAG Autowasbedrijven: “En dat helpt, als je bijvoorbeeld met de gemeente of een grote zakelijke klant praat. Maar ook richting de particulier heeft het een gunstige uitstraling. Het certificaat helpt carwash ondernemers zich te onderscheiden in de markt.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is oorspronkelijk een initiatief van BOVAG Autodealers. Onlangs werd het 500e Certificaat Erkend Duurzaam aan een dealer uitgereikt.

U kunt hier een HR-afbeelding downloaden.

Deze pagina delen