Dealers van Audi, VW en VW Bedrijfswagens worden Erkend Duurzaam

Het succes van BOVAG Erkend Duurzaam is nu ook omarmd door de Nederlandse Volkswagen-, Volkswagen Bedrijfswagens- en Audi-dealerorganisatie. Binnenkort wordt een start gemaakt met het certificeringtraject van Erkend Duurzaam Plus. De uitrol bij deze organisaties is bijzonder, omdat deze een resultaat is van een nauwe samenwerking tussen importeur Pon’s Automobielhandel, de Dealercouncil en BOVAG Autodealers.

Het is voor het eerst dat de Plus-variant van het certificaat Erkend Duurzaam van BOVAG bij een complete dealerorganisatie wordt uitgerold. Ten opzichte van het basiscertificaat, dat duurzaam ingerichte bedrijfsprocessen verplicht stelt, moeten bedrijven die het ‘Plus’-certificaat willen behalen ook een milieuverantwoord afval- en energiebeleid voeren. Ernst Jan van Eykelenburg van Pon’s Automobielhandel: “Dit certificaat heeft zijn sporen inmiddels verdiend. Enerzijds is het bezit ervan een steeds vaker gestelde voorwaarde in zakelijke aanbestedingen. Aan de andere kant bevestigt het de klant in zijn of haar keuze voor een Audi-, Volkswagen Bedrijfswagens- of Volkswagen-dealer. De eisen van het certificaat sluiten perfect aan bij de duurzame bedrijfsvoering door onze dealers, dus het zou onlogisch zijn om niet met Erkend Duurzaam aan de slag te gaan.”

De Dealercouncil is nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de certificeringronde. Samen met BOVAG Autodealers is er nauwkeurig gekeken naar de impact van de beoordelingsronde bij de individuele dealers. Dubbele audits worden voorkomen door een efficiƫnte werkwijze. Een voorbeeld is dat er bij concerns met meer dan vijf vestigingen voor de controle op de naleving van het centrale duurzame beleid steekproeven worden uitgevoerd in plaats van audits per vestiging. Daardoor kunnen de werkzaamheden op de vestigingen beperkt blijven tot de energie- en afvalscan.

Hans Bresser, manager BOVAG Autodealers: “De keuze van Pon’s Automobielhandel voor Erkend Duurzaam Plus betekent veel voor ons. Het bevestigt namelijk dat de dealerbranche zelf heel goed in staat blijkt om een eigen ‘standard’ te ontwikkelen. Dat bleek eerder al toen de overheid besloot om Erkend Duurzaam op te nemen in het inkoopbeleid en de opname in de VAMIL-subsidieregeling. Dat een importeur er nu mee aan de slag gaat vergroot het draagvlak en de acceptatie nog verder.”

Over Erkend Duurzaam Plus
De Erkend Duurzaam Plus scan combineert alle aspecten van duurzaam ondernemen en is daarmee de meest volledige scan op het gebied van MVO voor autobedrijven. Bedrijven die dit certificaat willen verkrijgen, dienen hun bedrijfsprocessen en afval- en energiebeleid duurzaam te hebben ingericht conform de eisen van Erkend Duurzaam van BOVAG Autodealers. De beoordeling wordt verricht door ARN.

Deze pagina delen