BOVAG Garantiefonds Rijscholen helpt gedupeerden faillissement Boudewijn

Leerlingen van de onlangs failliet verklaarde rijschool Boudewijn uit Huizen kunnen dankzij het BOVAG Garantiefonds Rijscholen hun rijopleiding afmaken. Bij een andere BOVAG-rijschool in de omgeving kunnen zij de reeds aan Boudewijn vooruitbetaalde rijlessen alsnog volgen, zonder extra kosten.

Bij het volgen van een rijopleiding komt het geregeld voor dat leerlingen een lespakket kopen en vooraf betalen. Wanneer een bij BOVAG aangesloten rijschool door omstandigheden zoals een faillissement niet meer in staat is die lessen aan te bieden, treedt het Garantiefonds Rijscholen (BGF) in werking. Leerlingen die een lesovereenkomst hebben bij de betreffende rijscholen en aan de hand van een leskaart kunnen laten zien op hoeveel rijlessen zij nog recht hebben, worden door het BGF schadeloos gesteld.

Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen: ‘Ook bij rijschool Boudewijn lesten leerlingen die hun lespakket vooruit betaald hadden. Hoewel de rijschool mogelijk doorgestart wordt, wachten we de beslissing van de curator in dit geval niet af. De gedupeerde leerlingen die zich bij ons hebben gemeld zullen wij daarom zo snel mogelijk helpen en in overleg bepalen we waar zij hun rijopleiding kunnen voortzetten.’

Het BOVAG Garantiefonds Rijscholen is van toepassing op alle ruim duizend bij BOVAG aangesloten rijscholen.

Deze pagina delen