Koning opent BOVAGhuis

Koning Willem-Alexander heeft vandaag het volledig gerenoveerde BOVAGhuis in Bunnik geopend. Ook de minister van Infrastructuur en Milieu, de commissaris van de Koning in Utrecht en de burgemeester van Bunnik waren bij de opening aanwezig. Ruim tweehonderd BOVAG-leden en relaties waren getuige van de opening. De Koning werd ontvangen door BOVAG-bondsvoorzitter Bertho Eckhardt en algemeen directeur Koos Burgman.

Na een spectaculaire openingsshow zette de koning het BOVAG-logo in de juiste stand en daarmee opende hij officieel het nieuwe BOVAGhuis. Bijzonder daarbij is dat zijn grootvader, Prins Bernhard, bijna 25 jaar geleden degene was die het oorspronkelijke BOVAG-gebouw opende.

Nieuw tijdperk
Eerder had de Koning van BOVAG-voorzitter Bertho Eckhardt te horen gekregen waar de tienduizend BOVAG-ondernemers voor staan, hoe zij heel Nederland in beweging houden en welke rol BOVAG en het nieuwe BOVAGhuis daarbij spelen. Na de toespraak van de voorzitter kreeg de minister van Infrastructuur en Milieu het woord. Zij benadrukte dat er anno 2014 behoefte is aan slimme en duurzame mobiliteit. De minister prees BOVAG omdat BOVAG haar leden helpt hier goed op in te spelen. Ze prees BOVAG om het feit dat de organisatie meedenkt om overheidsbeleid uitvoerbaar te maken. “BOVAG neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus de minister. “De gezamenlijke denkkracht van uw leden heb ik nodig om effectief beleid te kunnen voeren.”

Hart
BOVAG is in 1930 opgericht en sinds 1989 gevestigd in Bunnik. Na bijna 25 jaar was het pand versleten en achterhaald. Een grootschalige renovatie, waarbij het gebouw werd gestript tot op het betonnen karkas en daarna weer werd opgebouwd, leverde een modern verenigingsgebouw met energielabel A op, dat fungeert als hart van de mobiliteitsbranche.

In Walter Zeinstra vond BOVAG een architect die de BOVAG-visie begreep en met eigentijds vakmanschap een prachtig ontwerp maakte voor dit nieuwe huis. Heembouw en Kuypers hebben daarna de bouw en de installaties gerealiseerd onder begeleiding van BOAG. Deze bouwers hebben met oog voor degelijkheid, kwaliteit en detail het pand tijdig en conform afspraak opgeleverd.

Het BOVAGhuis is nu meer dan ooit een ledenhuis. Het is een huis waar BOVAG-ondernemers elkaar kunnen treffen. Waar ze idee├źn bedenken en uitwisselen, waar ze inspiratie komen opdoen. Waar ze informatie komen halen en brengen. Het is een belangrijk knooppunt in het BOVAG-netwerk van tienduizend ondernemers en hun klanten.

De komende weken worden alle tienduizend BOVAG-leden uitgenodigd voor een hernieuwde kennismaking met hun vereniging en hun BOVAGhuis.

Fotobijschrift: Koning Willem Alexander opent het grondig gerenoveerde BOVAGhuis. Links BOVAG-bondsvoorzitter Bertho Eckhardt, rechts Koos Burgman, algemeen directeur van BOVAG en de 11-jarige Willemijn van 't Ende die de hoofdrol speelde in de openingsshow.

Deze pagina delen