verbinding

Klein maar fijn

Net een jaar is Remko van Keulen (43) directeur van Rinsma Scania, met vestigingen in Berlikum en Drachten. Hij staat aan het roer van een van de drie onafhankelijke Scania truckdealers in ons land én de oudste nog zelfstandig draaiende Alfa Romeo-servicedealer. Van Keulen koppelt een rijke heritage aan jeugdig enthousiasme. “Het familiebedrijf is toekomstbestendig, zeker weten.”

“Ik ben geboren en getogen in de truckwereld mag je wel zeggen. Ik kwam in 1972 ter wereld in Amersfoort boven de Scania-garage van mijn opa, Alex van Keulen. Als kind scharrelde ik al door de werkplaats. Ik werd snel gegrepen door die fascinerende reuzen. Via lts en mts begon ik mijn loopbaan in 1997 bij Beers Scania, wat in 2006 uiteindelijk uitmondde in een pracht job als servicemanager bij Scania Zwolle, met nevenvestigingen in Wijster en Lemelerveld. Daar zat ik lekker in mijn vel. En toen werd ik gepolst door oud-directeur Simon Boersma. Of ik er wat voor voelde het directiestokje over te nemen bij Rinsma Scania. Ik twijfelde niet en ging februari vorig jaar van start.”

Grenzeloos
“Ik ben in een warm bad gestapt. Typerend voor een familiebedrijf. Bij Rinsma staat de klant echt centraal. Dat klinkt heel cliché, maar het is zo ontzettend waar. De laagdrempeligheid, maar ook de bereidheid om wat extra’s te doen is bijna grenzeloos. Voorbeeld? Een klant ontdekte op vrijdagavond dat de laadbak van zijn Scania schade had. Maar maandagochtend moest ‘ie eigenlijk weer de weg op. Twee van onze mensen gingen zaterdagochtend om half acht aan de slag en zaterdagavond stond de truck spic en span klaar. Je had het gezicht van die klant moeten zien.

We zitten niet stil want naast sales, aftersales en schadeherstel van Scania-trucks zijn wij ook servicepartner van Knapen trailers en doen we reparaties in de agrarische sector. Inderdaad, combines en tractoren komen geregeld in onze werkplaatsen. Bovendien hebben we een unieke truckrichtbank die 2,5 keer zo breed is als een gewoon richtblok. Dat levert extra werk op.”

Alfa Romeo
“Naast het Scania-dealerschap vervult het service- en onderhoudsdealerschap van Alfa Romeo ons met trots, want we zijn al sinds 1971 aan dit prachtige merk verbonden. We zijn een echte dorpsgarage en krijgen behalve Alfisten ook berijders van andere merken over de vloer. Mijn wens? Nog beter worden en werkprocessen optimaliseren. Daar ligt onze uitdaging voor de komende jaren. Er zitten veel technologische innovaties aan te komen, denk aan de connected truck, maar ook aan hybride-modellen. Wil je als truckdealer mee kunnen met die ontwikkelingen, dan moeten je medewerkers op het hoogste niveau zijn geschoold. Ons streven voor al onze monteurs is het niveau van eerste monteur + apk. Daarom ben ik zo blij met BOVAG’s loopbaancoach, Marleen van Reeden. Zij heeft diverse gesprekken gevoerd met onze medewerkers, die vervolgens verschillende opleidingen zijn gaan volgen. Daardoor zijn ze beter thuis in de trucktechniek van vandaag en morgen. We zijn klaar voor de toekomst, zeker weten.”
 

Garage Rinsma Berlikum B.V.

Bitgumerdyk 26
9041 CE Berlikum Fr

0518-461337

www.rinsma.nl

Producten & diensten

Kopen Schadeherstel Onderhoud en reparatie APK Huren

Voertuigen

Deze pagina delen