vooruitgang

Premium schadepartner

Autoschade Posthuma in Leeuwarden is een begrip in het Friese autoschadelandschap. Directeur Rob Faber (56) voorziet een glansrijke toekomst, zeker nu zijn bedrijf als een van de eersten in de sector is aangesloten bij BOVAG’s nieuwe schadeafdeling. “Onze sector heeft behoefte aan een brancheorganisatie met een smetteloos imago.”

“Autoschade Posthuma heeft een prachtige historie, het bedrijf is 1 mei 1947 opgericht en zoals het er naar uitziet gaan we volgend jaar gezond het 70-jarig bestaan vieren. Tot 2007 was Posthuma een familiebedrijf dat op zichzelf prima draaide, maar wel toe was aan een impuls. Ik heb de onderneming destijds samen met Haaima en Bouma & Sepp overgenomen. Zelf draai ik al sinds 1977 mee in de schadewereld en heb in al die jaren veel ontwikkelingen voorbij zien komen. We hebben Posthuma in de afgelopen jaren klaargestoomd voor de toekomst.”

Opleidingen
“Waarmee wij ons onderscheiden? Wij geloven in de klant, die staat bij ons te allen tijde centraal. Zijn of haar wensen staan voorop, we zijn bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar. Altijd. Maar dat is niet het enige uiteraard. Je hebt het juiste volume nodig om te kunnen investeren in de modernste hersteltechnieken en in scholing van medewerkers. Je mag het gerust weten: wij investeren op jaarbasis 20 tot 30 mille in opleidingen. Dat is een absolute voorwaarden wil je je kunnen specialiseren in gecompliceerde zware schades, zoals wij hebben gedaan. Die investeringen hebben zich uitbetaald: we hebben in de verre omtrek een uitstekende reputatie opgebouwd en zijn erkend hersteller van merken als Peugeot, Opel, Suzuki, Nissan en Volvo. Maar in feite kunnen we alle merken aan, zolang je de basisprincipes van bepaalde geavanceerde technieken maar goed onder de knie hebt. In dat kader wordt samenwerking met merkdealers steeds belangrijker. Daar is immers veel kennis van het product. En dat product wordt steeds geavanceerder. Premiumtechniek van duurdere modellen zien we nu al in rap tempo in kleinere auto’s terechtkomen.”
 
 Mover
“Als ik om mij heen kijk in de branche, verbaas ik mij wel eens. Zo zijn wij het enige schadebedrijf in de verre omtrek en misschien wel in heel Nederland dat over een mover beschikt, een robot waarmee je auto en brug elektronisch door de werkplaats beweegt zonder dat je het voertuig hoeft te starten. En juist met al die gecompliceerde elektronica is dat een immens voordeel. Je hoeft de auto’s namelijk niet nodeloos te resetten. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de gezondheid van het personeel. Daarnaast vinden wij synergie binnen onze onderneming belangrijk. We werken binnen Haaima daarom nauw samen met zuster Autoschade Grou. Zij doen alle kleinere schades, wij de grote gecompliceerde klussen. Ieder zijn specialisme, perfect! Natuurlijk delen wij onze kennis, want zonder delen kun je niet vermenigvuldigen. Waarom wij zijn aangesloten bij BOVAG’s schadeafdeling? Omdat BOVAG een serieuze partij is waar het ledenbelang voorop staat. Een ijzersterk keurmerk bovendien, met een krachtige lobby in Den Haag en Brussel. Onze sector, met particuliere klanten en vele grote en kleine verzekeringsmaatschappijen waar vertrouwen, transparantie en correct handelen voorop staat, heeft behoefte aan een brancheorganisatie met een smetteloos imago.”

Autoschade Posthuma B.V.

Morseweg 5
8912 BG Leeuwarden

058-2125575

www.autoschade-posthuma.nl

Producten & diensten

Schadeherstel

Voertuigen

Deze pagina delen