Een elektrische fiets huren, niet alleen op vakantie

Bent u op vakantie in heuvelachtig Zuid Limburg? Wilt u op een mooie zondag een wat langere fietstocht maken? Bent u zzp’er en werkt u tijdelijk bij een opdrachtgever op zo’n 15 kilometer van huis? Wilt u wel eens ervaren hoe zo’n high speed e-bike nou eigenlijk rijdt?

Denk dan na eens na over het huren van een e-bike. U kunt er met minder inspanning een stuk langer en verder mee fietsen. Het is duurzaam en nog goed voor uw gezondheid ook. Een elektrische fiets huren is dus zeker niet alleen maar iets wat je op vakantie doet.

 

Waar kun je een e-bike huren?

Veel BOVAG-fietsbedrijven verhuren ook e-bikes. Er is er altijd wel een bij u in de buurt. Sommige leveren ze zelfs voor de deur van uw (vakantie)huis af. Huurt u uw e-bike bij een BOVAG-fietsbedrijf dan weet u zeker dat:
 
  • u goed en professioneel geholpen wordt
  • uw huurfiets goed onderhouden is en van een actueel model
  • uw e-bike veilig is
  • u een uitgebreid advies krijgt over het gebruik van de e-bike
  • u een heldere huurovereenkomst krijgt
  • u altijd kunt terugvallen op hulp bij klachten bij eventuele meningsverschillen

 

Waar moet u aan denken bij het huren van een e-bike?

Voor het huren van een e-bike heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig, net als bij een gewone fiets. Omdat een elektrische fiets toch wel iets anders rijdt dan een gewone fiets is het handig om u goed te laten adviseren door de BOVAG-expert en even een kort proefritje te maken voor u echt de weg op gaat. Huurt u een high speed e-bike? Houd er dan wel rekening mee dat u niet harder dan 25 km/u mag rijden. Pas vanaf 2017 mag de high speed e-bike 45 km/u rijden.