Onderhoud van uw elektrische fiets

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw elektrische fiets. Net als bij een gewone fiets, eigenlijk. Toch is er wel een belangrijk verschil tussen het onderhoud van een e-bike en dat van een gewone fiets: het elektrische systeem is hightech en daarom kunt u het niet helemaal zelf doen. Hiervoor heeft u de hulp van een specialist nodig.

Veel e-bikes zijn computergestuurd en worden niet alleen bij het rijklaar maken, maar ook bij het onderhoud via de computer geprogrammeerd en ingesteld. Ook worden er tijdens het onderhoud belangrijke software-updates gedaan. We adviseren u om uw elektrische fiets daarom minimaal één keer per jaar weg te brengen. Zo blijft hij in topconditie en helemaal up-to-date. Doet u dat bij een BOVAG-fietsendealer dan weet u dat het door professionals gedaan wordt en krijgt u ook nog eens drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud. 

 

Voor vertrek vakantiecheck

Voorkomen is beter dan genezen! Neemt u uw elektrische fiets mee op vakantie? Laat hem dan voordat u vertrekt even nakijken door een BOVAG-expert. Die loopt de belangrijkste punten na en kijkt of er software-updates beschikbaar zijn voor uw e-bike. Zo voorkomt u dat u tijdens uw vakantie met pech langs het fietspad komt te staan. Gaat u naar het buitenland? Check dan ook even of uw fiets wel verzekerd is in het buitenland. Dat is bij bijna alle fietsverzekeringen vaak wel het geval.

 

Reparatie van uw elektrische fiets

Op wat voor e-bike u ook rijdt, u kunt voor reparatie altijd langs bij een BOVAG-fietsenwinkel. Er is er altijd wel een in de buurt. Als u uw elektrische fiets laat repareren door de BOVAG-expert kiest u voor zekerheid. We hebben wat voordelen voor u op een rij gezet:
 

Betrouwbaar en deskundig

Bij een BOVAG-fietsenhandel werken altijd goed opgeleide professionals die alles weten van de techniek achter uw e-bike. 
 

Garantie op reparaties

Als u uw elektrische fiets laat repareren bij een BOVAG-fietsendealer, krijgt u standaard 3 maanden garantie op de reparatie. Die garantie geldt voor iedere reparatie die de BOVAG-expert heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt.

Lees meer over BOVAG Garantie
 

Hulp bij klachten

Bent u klant van een BOVAG-fietsenwinkel en heeft u verschil van mening met uw BOVAG-expert, dan ondersteunen we u graag.

Meer over hulp bij klachten 


 


 


 


Zo gaat uw e-bike langer mee


 


Regelmatig professioneel onderhoud van uw elektrische fiets is belangrijk, maar u kunt er tussen de onderhoudsbeurten door ook zelf voor zorgen dat uw fiets in goede conditie blijft:


 

1.Laad uw accu minimaal één keer in de twee maanden op. Ook als u uw e-bike minder vaak of helemaal niet gebruikt.
 

2.Bewaar de accu van uw e-bike in de winter binnen. Laad hem ’s winters ook binnen op.
 

3.Geef uw e-bike een droge plek en zet hem liever niet in direct zonlicht.

 

4.Start altijd in een lage versnelling. Schakel tijdens het rijden rustig naar een hogere versnelling.
 

5.Controleer regelmatig de bandenspanning. Hoe zachter de banden, hoe kleiner de actieradius van uw elektrische fiets.