Schade aan uw scooter

Hoe voorkomt u schade aan uw scooter? En als het toch een misgaat: hoe laat u de schade snel en betrouwbaar herstellen? 
 

Voorkomen

Veruit de meeste scooterongelukken zijn eenzijdige botsingen. Een scooterrijder rijdt dan tegen een paaltje, stilstaande auto of ander object. Of de scooter slipt of vliegt uit de bocht. Uw rijgedrag is daarom ook de belangrijkste factor bij het voorkomen van schade. Kies de juiste plek om te rijden. Voor snorfietsen (maximaal 25 kilometer per uur) is dat het fietspad. Voor bromfietsen (maximaal 45 kilometer per uur) is dat de rijbaan. Ga niet harder dan toegestaan of blijf daar zelfs iets onder. U hoeft dan ook minder vaak te tanken. 
 

Schade? Ga naar een BOVAG-scooterbedrijf

Maakt u toch een schuiver of bent u bij een aanrijding betrokken? Dan heeft u waarschijnlijk schade aan de scooter. Laat ook kleine schades repareren, omdat die kunnen zorgen voor grotere schades door bijvoorbeeld roest. Ook is het veel gemakkelijker een scooter later weer te verkopen zonder ontsierende krassen en deuken. Ga hiervoor naar een BOVAG-scooterbedrijf, waar u profiteert u van vijf belangrijke voordelen:
 
1. Gediplomeerde scootertechnici die zich regelmatig laten bijscholen. Zij kennen uw scooter beter dan u. 
2. Duidelijke afspraken. U kunt natuurlijk altijd om een schatting van de reparatiekosten vragen en een seintje krijgen als er meer werk nodig blijkt te zijn. 
3. Duidelijke rekening. Alle werkzaamheden staan ook netjes op de rekening. Staat er een woord op dat u niet begrijpt: kijk bij Techneutentaal voor de uitleg.
4. Garantie: u krijgt drie maanden BOVAG Garantie op alle reparaties. 
5. Hulp bij klachten. Heeft u een verschil van mening met een bij BOVAG aangesloten bedrijf en komt u er samen niet uit? Doe dan een beroep op gratis Hulp bij klachten van BOVAG.  
 

Bent u goed verzekerd? 

Heeft u naast de verplicht WA-verzekering voor uw scooter ook een aanvullende dekking voor schade aan uw eigen scooter? Informeer bij uw BOVAG-scooterbedrijf naar de beste verzekering. Het levert vaak een aantrekkelijke premie op als u schades laat herstellen door uw vertrouwde scooterbedrijf. Vraag ook naar de pechhulp die hierbij hoort, zodat u waar u ook bent, snel weer verder kunt