Gepubliceerd op 16-7-2020

‘Auto-wiki’ geeft antwoord op veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van een elektrische auto? Hoe lang duurt het om hem op te laden? En wat is de actieradius? Alle antwoorden op vragen over elektrisch rijden zijn voortaan te vinden op nederlandelektrisch.nl Deze ‘auto-wiki’ biedt een overzicht van veelgestelde vragen én antwoorden over onder meer gebruikskosten, CO2-uitstoot, laden en de productie van accu’s.

Beknopt en uitgebreid antwoord

De veelgestelde vragen en antwoorden zijn zorgvuldig samengesteld door ANWB en Milieu Centraal in samenwerking met een groot aantal partijen, onder wie BOVAG, RAI Vereniging en het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu. Elke vraag heeft zowel een beknopt als een meer gedetailleerd antwoord met bronvermelding. De vragen en antwoorden worden tenminste elk half jaar geactualiseerd op basis van nieuwe inzichten. Ze zijn onderverdeeld in vier categorieën: kosten, opladen, milieu en actieradius. Nederlandelektrisch.nl vraagt gebruikers om ontbrekende vragen of nieuwe onderzoeken te melden.

Formule E-Team

Op nederlandelektrisch.nl is nog meer informatie te vinden over elektrisch rijden zoals over subsidie & financiering, autotests en laadinfrastructuur. Het kennisplatform is een initiatief van het Formule E-team (FET), een samenwerking van de overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, dat elektrisch vervoer wil stimuleren. BOVAG is een van de deelnemers aan het Formule E-team.

Deze pagina delen