Gepubliceerd op 15-7-2021

BOVAG Nationale Autowasdag: 28.617 euro voor de Muziekids

De 118 deelnemende autowas- en poetsbedrijven die meededen met de BOVAG Nationale Autowasdag hebben maar liefst 28.617 euro ingezameld voor de stichting Muziekids. Daarnaast is er nog ruim 1.500 euro aan online donaties binnengekomen naar aanleiding van de actie. Op 3 juli wasten en poetsten autowas- en poetsbedrijven zoveel mogelijk auto’s, waarbij een deel van de opbrengst gedoneerd werd aan het goede doel. De cheque werd op 15 juli door BOVAG uitgereikt in de Muziekids-studio in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. 

Jordan de Vos, een van de initiatiefnemers van de Muziekids, was blij verrast met de donatie: “28.617 euro is een waanzinnig bedrag! Met dit bedrag kunnen wij meer muziekstudio’s bouwen en veel kinderen in de ziekenhuizen blij maken. We willen BOVAG bedanken voor het organiseren van deze supergave actie, iedereen die heeft geholpen en natuurlijk iedereen die zijn auto is gaan wassen en dus heeft gedoneerd aan ons. Ook namens alle kinderen!” 

Branchemanager Erik Stern van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven: “De deelnemende leden waren stuk voor stuk enthousiast over Muziekids als goed doel voor de BOVAG Nationale Autowasdag. Ik ben trots dat zoveel autowas- en poetsbedrijven deelnamen aan de actie. We dragen de stichting Muziekids een warm hart toe en ik ben blij dat we dit mooie bedrag mochten doneren.” 

Groot bereik

118 bij BOVAG aangesloten autowas- en poetsbedrijven deden op zaterdag 3 juli mee aan de Nationale Autowasdag. Er werd die dag voor welke wasbeurt 1 euro en voor elke poetsbeurt 10% van de opbrengst gedoneerd aan de stichting Muziekids. Deze organisatie laat ernstig zieke kinderen in hun muziekstudio’s even vergeten dat ze ziek zijn. Zij kunnen hier zingen, plaatjes draaien en instrumenten bespelen, wat ook bevorderlijk is voor hun herstel. Nederlandse topartiesten zoals Guus Meeuwis, Armin van Buuren, Roel van Velzen, Giel Beelen en Kenny B riepen via social media iedereen op om op 3 juli de auto te laten wassen of poetsen bij een BOVAG-bedrijf. Dit deden zij als ambassadeur van de stichting Muziekids. Dit leverde een groot bereik op van de actie en een hoop klandizie voor de deelnemende autowas- en poetsbedrijven. Kinderen die op zaterdag 3 juli meekwamen naar het BOVAG-autowasbedrijf kregen een kleurplaat, waarmee ze kans maken op een dagje uit met het hele gezin.

Foto: Muziekids, Michiel van Rijn en Jordan de Vos van stichting Muziekids (rechts) ontvangen de cheque van Erik Stern en Edward Verdoold (links), namens de deelnemende BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven.

Deze pagina delen