Gepubliceerd op 23-10-2019

Love & Care deel 5

BOVAG Dutch Car Restorers (DCR) produceert in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de online serie ‘Love and Care’, waarin een exclusief kijkje in de keuken van de restauratiebedrijven wordt gegeven. Deel vijf daarvan is nu uit en samen met de andere delen te bekijken op het YouTube-kanaal van BOVAG.

In de vijfde aflevering van Love & Care, een nieuw Youtube-programma van BOVAG Dutch Car Restorers of DCR, gaat presentator Carlo Brantsen naar Tony de Bruijn, gespecialiseerd in ambachtelijke autobekleding voor klassiekers.

Zeg je Tony de Bruijn dan zeg je ├ęcht Brabants vakmanschap. Bekleding is vaak de bottle neck bij de restauratie van een klassieke auto. Maar niet als je Tony de Bruijn inschakelt. Tony laat Carlo een Mercedes Pagode zien waarvan hij het gehele interieur onderhanden heeft genomen: tapijt, een isolatielaag, het comfort van de stoelen, de bekleding van de stoelen, zo origineel mogelijk, met geprint en geperforeerd leer. Maar het kan ook geheel volgens de wens van de opdrachtgever. Naast het interieur kan Tony de Bruijn ook zorgen voor een nieuwe softtop. Vers uit de fabriek, of geheel met de hand en op maat vervaardigd. Om te voorkomen dat dit vakmanschap uitsterft, werkt Tony samen met DCR aan een speciale opleiding samen met een meubelstoffeerderij-opleiding in Amsterdam en Rotterdam. Zelf komt Tony uit een geslacht van leerbewerkers: zadelmakers, schoenmakers, tuigagemakers en koetsinterieur specialisten. Dat gaat terug tot 1782. Zoon Stefan, die een voorliefde heeft voor het restaureren van de Porsche 365, is daarmee de negende generatie.


 

Deze pagina delen