Gepubliceerd op 9-5-2017

Verkoop snorfietsen groeit ruim 11 procent

In de eerste vier maanden van 2017 zijn in Nederland 13.549 nieuwe snorfietsen verkocht en dat is 11,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. In totaal staan er nu bijna 700.000 snorfietsen geregistreerd, een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.
 
Het afgelopen decennium heeft de populariteit van de snorfiets een grote vlucht genomen. Eind 2007 telde ons land 347.000 snorfietsen. Sindsdien is vooral onder 30-plussers de vraag enorm gegroeid en is het aantal jongeren van 16 en 17 jaar met zulke tweewielers gedecimeerd. Inmiddels is slechts 0,5 procent van alle snorfietsen in bezit van minderjarigen en twee derde in bezit van 30-plussers. Vooral bij mensen tussen de 46 en 55 jaar is het voertuig populair, zij bezitten bijna een kwart van het totaal. Het gros van de snorfietsbezitters heeft het voertuig dan ook als volwaardig alternatief voor woon-werk- en stadsverkeer.
 

Snel en efficiƫnt

Door anti-autobeleid van stadsbesturen, dichtslibbende binnensteden en parkeerproblemen kiezen steeds meer mensen voor een gemotoriseerde tweewieler om toch snel en efficiƫnt op de plek van bestemming te komen. Tegelijkertijd mogen jongeren tegenwoordig al vanaf 16,5 jaar starten met autorijles, waardoor de populariteit van zowel de brom- als de snorfiets onder deze doelgroep afneemt. Voor de snorfiets geldt geen helmplicht en de bestuurder mag ermee over het fietspad met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur.
 

Deze pagina delen