Bovag logo

Onderhoud van je elektrische fiets

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je elektrische fiets. Net als bij een gewone fiets, eigenlijk. Toch is er wel een belangrijk verschil tussen het onderhoud van een e-bike en dat van een gewone fiets: het elektrische systeem is hightech en daarom kun je het niet helemaal zelf doen. Hiervoor heb je de hulp van een specialist nodig.

Veel e-bikes zijn computergestuurd en worden niet alleen bij het rijklaar maken, maar ook bij het onderhoud via de computer geprogrammeerd en ingesteld. Ook worden er tijdens het onderhoud belangrijke software-updates gedaan. We adviseren je om je elektrische fiets daarom minimaal één keer per jaar weg te brengen. Zo blijft hij in topconditie en helemaal up-to-date. Doe je dat bij een BOVAG-fietsendealer dan weet je dat het door professionals gedaan wordt en krijg je ook nog eens drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud. 

VOOR VERTREK VAKANTIECHECK

Voorkomen is beter dan genezen! Neem je je elektrische fiets mee op vakantie? Laat hem dan voordat je vertrekt even nakijken door een BOVAG-expert. Die loopt de belangrijkste punten na en kijkt of er software-updates beschikbaar zijn voor jouw e-bike. Zo voorkom je dat je tijdens je vakantie met pech langs het fietspad komt te staan. Ga je naar het buitenland? Check dan ook even of je fiets wel verzekerd is in het buitenland. Dat is bij bijna alle fietsverzekeringen vaak wel het geval.

REPARATIE VAN JE ELEKTRISCHE FIETS

Op wat voor e-bike je ook rijdt, je kunt voor reparatie altijd langs bij een BOVAG-fietsenwinkel. Er is er altijd wel een in de buurt. Als je je elektrische fiets laat repareren door de BOVAG-expert kies je voor zekerheid. We hebben wat voordelen voor je op een rij gezet:

BETROUWBAAR EN DESKUNDIG

Bij een BOVAG-fietsenhandel werken altijd goed opgeleide professionals die alles weten van de techniek achter jouw e-bike.

GARANTIE OP REPARATIES

Als je jouw elektrische fiets laat repareren bij een BOVAG-fietsendealer, krijg je standaard 3 maanden garantie op de reparatie. Die garantie geldt voor iedere reparatie die de BOVAG-expert heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt.

Lees meer over BOVAG Garantie

HULP BIJ KLACHTEN

Ben je klant van een BOVAG-fietsenwinkel en heb je verschil van mening met je BOVAG-expert, dan ondersteunen we je graag.

Meer over hulp bij klachtenZo gaat uw e-bike langer mee


Regelmatig professioneel onderhoud van uw elektrische fiets is belangrijk, maar u kunt er tussen de onderhoudsbeurten door ook zelf voor zorgen dat uw fiets in goede conditie blijft:

1.Laad uw accu minimaal één keer in de twee maanden op. Ook als u uw e-bike minder vaak of helemaal niet gebruikt.

2.Bewaar de accu van uw e-bike in de winter binnen. Laad hem ’s winters ook binnen op.

3.Geef uw e-bike een droge plek en zet hem liever niet in direct zonlicht.


4.Start altijd in een lage versnelling. Schakel tijdens het rijden rustig naar een hogere versnelling.

5.Controleer regelmatig de bandenspanning. Hoe zachter de banden, hoe kleiner de actieradius van uw elektrische fiets.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.