Autoschade laten repareren

En ongeluk zit in een klein hoekje, en na schade moet u wel het een en ander regelen om uw auto weer in topconditie te brengen. Uw autoschadebedrijf help hierbij. Wij zetten voor u op een rij wat u moet doen bij schade aan uw auto.

Wat te doen bij schade

  1. Blijf rustig, zorg er voor dat u en eventueel andere betrokkenen veilig zijn. Is er letsel? Waarschuw dan in elk geval de politie en zorg voor de juiste medische hulpverlening (huisarts of ambulance).
  2. Noteer zoveel mogelijk gegevens van de betrokkenen en andere getuigen (ook inzittende boven de 16 jaar) en de plaats van het ongeluk. Gebruik hierbij een Europees Schadeformulier (download deze hier) of gebruik de app of website www.mobielschademelden.nl. Beide partijen vullen een eigen deel in om de schade te melden. Is de schademelding compleet? Zorg ervoor dat beide partijen het schadeformulier ondertekenen. Maak eventueel met toestemming van de andere betrokkenen foto’s van de situatie ter ondersteuning van de melding.  
  3. Kun je niet meer verder rijden? Neem dan contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. De contactgegevens vind je vaak op je groene kaart. Zij nemen contact op met een sleepdienst om je auto af te voeren.
  4. Stuur het schadeformulier in naar je verzekering. Hoe snel je autoschade moet melden staat in de polisvoorwaarden van je verzekering. Meestal is dit binnen drie dagen.
  5. Om de autoschade te herstellen kun je direct contact opnemen met een autoschadehersteller of een autobedrijf die voor jou de schade afhandelt. Zij calculeren de autoschade en vullen deze taxatie in op de achterkant van het schadeformulier. Als de schade onder de dekking van je verzekering valt beoordeelt de verzekeraar eerst of ze akkoord gaan met de taxatie. Het kan zelfs zo zijn dat ze om een zogeheten contra-expertise vragen. Ze schakelen dan een onafhankelijke schade expert in om de schade te beoordelen. Dit gebeurt vaak bij grote en complexe schades.
  6. Als jij en/of de verzekeraar akkoord is met de offerte kan de schade worden hersteld. Het schadeherstelbedrijf of het autobedrijf regelt de financiĆ«le afhandeling in veel gevallen voor je.  

De voordelen van een BOVAG-autobedrijf

Welk merk u ook rijdt, u kunt altijd terecht bij een BOVAG-garage. Er zijn meer dan 6000 BOVAG-autobedrijven door het hele land, dus er is er altijd wel een in de buurt. Uw auto laten repareren bij een BOVAG-bedrijf is kiezen voor zekerheid. We zetten de voordelen voor u op een rij.

  • Betrouwbaar
  • Duidelijke afspraken
  • Garantie
  • Hulp bij klachten
Is een garage aangesloten bij BOVAG, dan kunt u er zeker van zijn dat er goed opgeleide professionals werken. Uw auto is dus in goede handen. BOVAG-garages werken bij reparatie volgens de voorschriften van autofabrikanten en maken duidelijke afspraken met u.

U kunt bij uw BOVAG-garage altijd om een schatting van de reparatiekosten vragen. Alle uitgevoerde werkzaamheden worden op de rekening gespecificeerd. Bovendien worden vervangen onderdelen, als u dat vooraf aangeeft, altijd bewaard. Komt u termen tegen die u niet kent, dan helpen we met de handige tool Techneutentaal.

Laat u uw auto repareren bij een BOVAG-bedrijf dan krijgt u standaard 6 maanden reparatiegarantie. De garantie geldt voor elke reparatie die de BOVAG-vakman heeft uitgevoerd en voor de materialen en onderdelen die hij heeft gebruikt.

Lees meer over BOVAG Garantie

Heeft u een verschil van mening met een bij BOVAG aangesloten bedrijf en komt u er samen niet u, dan ondersteunen we u graag.

Meer over hulp bij klachten


Autoverzekering en hulp bij autopech

Ook voor een goede autoverzekering en snelle pechhulp bent u bij BOVAG op de juiste plek. Een groot voordeel van de BOVAG-autoverzekering is dat u altijd bij uw eigen BOVAG-autobedrijf terecht kunt en niet naar een reparateur hoeft die de verzekeraar voor u kiest. Lees alles over onze autoverzekering en pechhulp en bereken uw premie.

Terug

Geen gedoe

Met een BOVAG-autoverzekering hoeft u niet meer te doen dan uw sleutels inleveren bij uw eigen BOVAG-autobedrijf. Alles wordt verder voor u geregeld. U weet zeker dat uw auto vakkundig wordt gerepareerd en de afhandeling gebeurt rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappij.
Terug

Geen kleine lettertjes

Met een BOVAG-autoverzekering weet u zeker dat u geen onverwachte tegenvallers krijgt. Accessoires die in de fabriek zijn gemonteerd, zijn onbeperkt meeverzekerd en (ruit)schade wordt gerepareerd zonder eigen risico. Wordt uw auto gestolen of total loss verklaard? Dan krijgt u niet de dagwaarde, maar gewoon de aanschafprijs vergoed. Voor € 10.000 gekocht is dus voor € 10.000 verzekerd. En de BOVAG-autoverzekering kunt u gewoon opzeggen wanneer u wilt, zonder opzegtermijn.
Terug

Pechhulp

Met BOVAG Pechhulp wordt u bij autopech snel geholpen, 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook voor uw eigen deur. Uw auto wordt ter plekke gerepareerd of vervoerd naar uw eigen BOVAG-autobedrijf. En u krijgt 2 dagen lang gratis vervangend vervoer. U kunt al gebruik maken van BOVAG Pechhulp vanaf € 5,60 per maand.

Meer over BOVAG Pechhulp
Terug

Premie

Wat u maandelijks moet betalen voor uw BOVAG-autoverzekering hangt van veel verschillende factoren af. Bijvoorbeeld van de auto waarin u rijdt en hoeveel u rijdt, maar ook van hoe uitgebreid u uw verzekering wil hebben. Op Bovagautoverzekering.nl kunt u uw eigen verzekering samenstellen en zo uw persoonlijke premie bereken.

Bereken uw premie
Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart