Coronamaatregelen om veilig een fiets, motor of een scooter te kopen

Wanneer je een fiets, motor of een scooter gaat kopen, dan wil je de zekerheid van een betrouwbare tweewieler. Of deze nu nieuw of gebruikt is: een BOVAG-tweewielerbedrijf biedt jou deze zekerheid. En zij bieden je ook veiligheid in deze bijzondere tijd, wanneer je een showroom van een motor- of een tweewielerwinkel gaat bezoeken. Daar kun je motoren, scooters en fietsen van dichtbij zien, aanraken of een proefrit ermee maken.
 
Bij een BOVAG fiets-, motor- of een scooterbedrijf kun je dit op een veilige en prettige manier doen. Daarvoor hebben we een aantal maatregelen genomen, waarbij we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Hiermee willen we - samen met jou - de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken.
 
Op deze manier kun jij de showroom veilig bezoeken en kunnen medewerkers veilig werken. Hieronder vind je veelgestelde vragen wanneer je van plan bent om de showroom van een BOVAG fiets-, motor- of een scooterbedrijf te bezoeken.
 

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Tweewieler

 
Is het dragen van een mondkapje verplicht in de winkel of showroom?

Ja, het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht.

 
Hoeveel mensen mogen er tegelijkertijd in een winkel of showroom zijn?

Hoeveel personen er tegelijkertijd in een showroom mogen, is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de showroom is hierbij bepalend, er mag 1 klant per 25m2 aanwezig zijn met een maximum van 50 klanten per winkel/showroom. Winkels en showrooms die kleiner zijn dan 50m2 mogen nog steeds maximaal twee klanten op afspraak verwelkomen. Maak minimaal 4 uur van tevoren een afspraak. 


Moet ik een afspraak maken of kan ik zo binnenlopen?

Het is verplicht om vooraf een afspraak in te plannen. Maak minstens vier uur voor je bezoek een afspraak en kom uitsluitend binnen het vooraf afgesproken tijdslot. Een afspraak maak je telefonisch of online bij jouw BOVAG fiets-, motor- of scooterbedrijf. Desinfecteer bij binnenkomst in de showroom altijd je handen. Het betreden van de werkplaats is niet mogelijk.

 
Mag ik met meerdere mensen naar binnen?

We vragen je om het liefst alleen naar de winkel of showroom te komen. Ben je toch van plan om met meerdere personen een winkel of showroom te bezoeken? Zorg er dan voor dat deze bij voorkeur uit hetzelfde huishouden komenplan om met meerdere personen een winkel of showroom te bezoeken? Zorg er dan voor dat deze bij voorkeur uit hetzelfde huishouden komen en dat je de afspraak inplant voor twee personen. Houd er rekening mee dat het rondlopen in een winkel of showroom maximaal met z’n tweeën mag.


Kan ik een proefrit maken met een motor, scooter of een fiets?

Je kunt een proefrit maken met een tweewieler. Wanneer je hierin interesse hebt, dan kun je dit bij voorkeur vooraf telefonisch of per mail doorgeven. In de showroom is dit ook mogelijk, geef dit dan aan bij de verkoper of een medewerker. Deze desinfecteert alle contactoppervlakten en bedieningsonderdelen, waarna je een proefrit kunt maken.

 
Wat moet ik zelf doen? Handschoenen dragen

De fiets, motor of scooter kun je door onze maatregelen veilig aanraken. Maar uiteraard kun je tijdens een proefrit op een fiets of scooter ook zelf meegebrachte handschoenen dragen, zorg er dan wel voor dat deze geen glad oppervlak hebben.


Kan ik wachten bij kleine werkzaamheden?

Dat kan in de meeste gevallen. Wanneer er een wachtruimte is, houd dan 1,5 meter afstand. Is er geen wachtruimte? Dan kan er gevraagd worden om buiten te wachten.

 
Moet ik mijn eigen helm en handschoenen meenemen als ik een proefrit op een motor of een scooter wil maken?

We raden je sterk aan om je eigen helm en handschoenen te dragen tijdens een proefrit. Heb je geen helm? Dan is het bij veel tweewielerbedrijven mogelijk om er één te lenen, vaak in combinatie met een haarnetje. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven voor dit haarnetje kosten berekenen.

 
 

Meer weten

Wil je meer weten over de veiligheid in de mobiliteitssector in tijden van Corona?

Download hier het protocol ‘Veilig blijven werken in tijden van Corona (Covid-19) in de Mobiliteitssector’ (pdf)

Dowload hier de poster 'Showroom bezoek op afspraak' met alle maatregelen.

Ook kun je contact opnemen met jouw BOVAG-bedrijf in de buurt.

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op

    Meer weten

    Wil je meer weten over de veiligheid in de mobiliteitssector in tijden van Corona?

    Download hier het protocol ‘Veilig blijven werken in tijden van Corona (Covid-19) in de Mobiliteitssector’ (pdf)