Een caravan kopen

Zorgeloos genieten van de vakantie, dat begint met een fijne plek om te verblijven. Als u een eigen caravan aanschaft, kiest u voor een vertrouwde, comfortabele uitvalsbasis voor elk type vakantie. Van luieren aan het strand tot een actieve bergvakantie. Van een weekendje weg tot een roadtrip van een paar maanden. Zoek een BOVAG-caravanbedrijf in de buurt en kom uitgebreid caravans kijken en ervaren.

Voordelen van BOVAG-caravanbedrijf

Bij BOVAG-bedrijven vindt u een groot aanbod aan caravans, campers en vouwwagens. Welk kampeermidel past het beste bij u? BOVAG helpt u graag!

 • 1.

  Het beste aanbod. U heeft ruime keuze en krijgt advies-op-maat, op basis van uw gezinssamenstelling, budget, smaak en type vakanties.

 • 2.

  BOVAG Garantie. Of u nu een nieuwe caravan of een occasion koopt, u weet dat de kwaliteit van uw aankoop zes maanden gegarandeerd is.

 • 3.

  Vakkundig onderhoud. Met de BOVAG Onderhoudsbeurt blijft uw caravan in topconditie. Omdat caravans vaak de grens overgaan, letten gecertificeerde BOVAG-keurmeesters daarbij ook op internationale wet- en regelgeving.

 • 4.

  Huren bij twijfel. Weet u nog niet zeker of u een caravan wilt kopen? Uw BOVAG-bedrijf kan u ook verder helpen als u eerst even wilt huren. 

Kiezen

Er zijn zo veel modellen, types en uitvoeringen, dat u wellicht niet weet waar u moet beginnen. U kunt bij een BOVAG-caravanbedrijf caravans uitgebreid van binnen bekijken en bespreken wat het beste bij u past. Vier dingen zijn daarbij heel belangrijk.

 • Binnenkijken met een plan
 • Merken vergelijken
 • Bedden testen
 • Gewicht checken
Bij caravans binnenkijken is het leukste van de oriƫntatiefase. Zo ontdekt u welke modellen en indelingen het beste bij u passen. Een handige manier om een caravan te bekijken, is om in uw hoofd een dag op de camping af te spelen. Waar poetst u uw tanden, waar eet u, waar leest u de krant, hoe stapt u naar buiten, waar kookt u en waar slaapt u? Maak de bewegingen, doe kastjes op en dicht en ga even zitten en liggen om het echte gevoel van de caravan te krijgen. Zit alles handig in elkaar en passen de afmetingen bij uw postuur?

Wellicht heeft u al voorkeur voor een bepaald merk, omdat u een mooie caravan op de camping of bij de buren heeft gezien. Stap ook binnen bij merken waar u nog niet aan gedacht had. Als u bijvoorbeeld graag wilt winterkamperen, zijn bepaalde merken extra interessant. Ook kan een caravan die u op het eerste gezicht minder aantrekkelijk vindt, in een andere uitvoering misschien wel helemaal bij u passen.

Als u een nieuw bed of matras kiest voor thuis, gaat u natuurlijk even proefliggen in de winkel. Ook bij het uitzoeken van de caravan is het goed om het bed te testen. Onderzoek ook de slaapplekken die wellicht enig ombouwwerk vereisen. Gaat het gemakkelijk? En ligt u daar ook lekker? Is het bed groot genoeg? En als u kinderen meeneemt: is er een stapelbed of andere geschikte slaapplek voor hen?

Voor u een caravan koopt, is het belangrijk om te weten wat uw auto mag trekken. U vindt deze gegevens op het kentekenbewijs en in het instructieboekje van uw auto. Of als u uw kenteken invoert op de site van RDW. U ziet daar een getal staan onder het kopje gewicht: maximaal toegestane massa van de aanhanger. Dit is het maximaal toegestane gewicht van de caravan (inclusief de lading). Natuurlijk kan het BOVAG-bedrijf dit ook met u bekijken en berekenen.


Nieuw of occasion

De meeste BOVAG Caravanbedrijven bieden nieuwe caravans en occasions aan. Op zoek naar een gebruikte caravan? Neem eens een kijkje op viaBOVAG.nl/kampeer.

Kampeerwinkel

Als u een caravan koopt, kunt u bij hetzelfde bedrijf meestal ook terecht voor alle denkbare kampeerartikelen en accessoires voor een onbezorgde en comfortabele kampeervakantie. Van tentharing tot airconditioning, van campingstoel tot satellietsysteem. Bovendien helpen onze vakkundige monteurs een nieuwe airco, satellietschotel, fietsendrager of luifel ook direct monteren.