Een e-scooter kopen

Een e-scooter is comfortabel, stil en levert geen directe uitstoot op. Tanken hoeft niet meer. Het is dus niet gek dat de elektrische scooter populair is. Inmiddels rijdt 1 op de 10 scooters op stroom. Denk je erover een elektrische scooter te kopen? Kom eens langs bij een BOVAG-scooterbedrijf om verder te praten over de voordelen. Wil je direct ook een proefrit maken? Maak dan van tevoren een afspraak. Wil je je eerst nog oriënteren? Lees hier meer over de verschillende soorten en de kosten.

Een elektrische scooter kiezen

Hieronder lees je een aantal belangrijke punten om op te letten bij de aanschaf van een e-scooter. Daarbij gaan we ervan uit dat je één keuze in elk geval al gemaakt heeft: die voor een BOVAG-scooterbedrijf. Want daar vind je de meest innovatieve modellen en krijg je goed advies. Er werken gediplomeerde verkopers en technici, die zich regelmatig laten bijscholen. Je kunt er dus ook altijd terecht voor aanvullende vragen, onderhoud en reparaties. En ook op gebruikte e-scooters krijg je bijna altijd BOVAG Garantie.

Kosten van een e-scooter

Voordat je een e-scooter aanschaft, sla je aan het rekenen. Is de besparing op brandstof een eventuele duurdere aanschafprijs waard? Dit is niet in het algemeen te berekenen, omdat dit afhankelijk is van jouw keuzes en omstandigheden.

Een voorbeeld:
Je gaat 5 dagen in de week naar jouw werk met de scooter en rijdt 30 kilometer per dag. We gaan even uit van een bromfiets met een gemiddeld brandstofverbruik van 1 liter per 30 kilometer. Als literprijs voor EURO95-benzine rekenen we met € 1,75 per liter. Dit kost per maand circa € 35,- aan brandstof. Een elektrische scooter zou je tijdens een werkweek ongeveer acht keer moeten opladen. Dat kost ongeveer 50 cent. Totale stroomkosten bedragen dan € 4,- per maand. Per jaar kan de besparing dus oplopen tot ruim € 370,-.

Opladen

De meeste e-scooterrijders laden thuis of op het werk de scooter op. In ongeveer drie uur is de accu weer vol. Er zijn ook e-scooters met een uitneembare accu, die je dus mee naar binnen kunt nemen om op te laden. En mocht het toch een keer nodig zijn om onderweg op te laden: op www.oplaadpalen.nl vind je oplaadpunten door heel Nederland.