Jouw camper verkopen of inruilen

Wil je je camper verkopen? Of wil je hem inruilen en bijvoorbeeld overstappen op iets anders of nieuwers? Met deze adviezen en tips krijg je de beste prijs of inruildeal voor jullie oude camper.

Zelf verkopen

Je kunt natuurlijk je camper online te koop aanbieden via een site of app. Let erop dat je naast de verkoop dan ook verantwoordelijk bent voor al het papierwerk, zoals het overdragen van het kentekenbewijs en de vrijwaring.

Verkooptips

Het belangrijkste gevoel dat je een potentiële koper wilt geven: in deze camper ga je veel zorgeloze, ontspannen vakanties beleven.

  • 1.

    Opgeruimd  en schoon
    Maak de camper goed schoon en ruim persoonlijke spullen op. Kopers kijken ook in de keukenkastjes.

  • 2.

    Smeren en sprayen
    Kijk of alle bewegende onderdelen goed gesmeerd zijn, zodat je bijvoorbeeld de uitdraaisteunen gemakkelijk kunt uitdraaien.

  • 3.

    Technische mankementen oplossen
    Over te oude banden (> zes jaar) of kapotte verlichting blijf je uitleg geven aan kopers. Los dit soort dingen op voor verkoop.

  • 4.

    Onderhoud in kaart
    Zorg dat je een overzicht hebt van reparaties en BOVAG Onderhoudsbeurten. Dat geeft vertrouwen.

De overdracht van je camper

BOVAG-kampeerbedrijven regelen bij inkoop alle administratie die komt kijken bij de overdracht van je camper. Het enige dat je hoeft te doen, is alle (geldige) papieren meenemen. Verkoop je de camper zelf aan een handelaar of particulier? Dan moet je zelf drie dingen regelen.

  • Kentekenbewijs overzetten
  • Tenaamstelling regelen
  • Vrijwaringsbewijs krijgen
Je hebt een geldig en compleet kentekenbewijs nodig bij de verkoop. Op de website van de RDW kun je precies vinden wat je nodig hebt als verkoper. Als je kentekenbewijs niet compleet is, vraag dan bij de RDW een nieuwe aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

Zodra de verkoop rond is, moet het kenteken van de camper op naam van de koper gezet worden. Verkoop  je de camper aan een particulier, dan moet de koper dat zelf doen. Dat kan op het postkantoor. Als je meegaat, weet je zeker dat de camper niet meer op je naam staat. Je kunt dan meteen het vrijwaringsbewijs meenemen.

Op het moment dat de camper is overgeschreven, krijg je van de koper een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Bewaar het goed, omdat dit bewijst dat de camper niet meer van jou is. Je bent dan dus ook niet meer verantwoordelijk voor de verzekering, APK, boetes en wegenbelasting. Wees alert op malafide handelaren, die soms vrijwaringsbewijzen vervalsen.




Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart
Sorteer op