Kamperen: de papierwinkel

Of het nu gaat om een gebruikte of een nieuw exemplaar, de koop van een caravan, camper of vouwwagen is een grote aanschaf. Daarmee wil je straks op de camping geen zorgen, kies daarom voor een BOVAG-kampeerbedrijf.

Garantie

Meer over garantie op aankoop, reparaties, onderhoud, schade én apk

 • Aankoopgarantie
 • Reparaties, onderhoud, schade én apk
Op elke caravan met een aanschafprijs vanaf € 3.500, en op elke vouwwagen vanaf € 2.000 krijg je maar liefst 12 maanden garantie. Op elke gebruikte camper vanaf € 12.500 krijg je 6 maanden (tot een max van 20.000 km). Als er binnen deze periode iets kapot gaat of niet naar behoren werkt, dan kun je bij je eigen BOVAG-kampeervakman terecht voor reparatie of vervanging van onderdelen.

Ook bij herstelwerkzaamheden heb je garantie bij een BOVAG-kampeerbedrijf. Voor caravans en vouwwagens geldt 6 maanden garantie op reparaties en onderhoud en voor campers 3 maanden. En bij verzekerde schade loopt de garantie zelfs op tot 48 maanden. Met andere woorden: bij BOVAG zit je gewoon goed. En bij meningsverschillen over garantiekwesties of onderhoud? Dan kun je terugvallen op BOVAG Hulp bij Klachten, www.bovag.nl/hulp-bij-klachten. Op BOVAG kun je rekenen!


Verzekering

Welke verzekeringen zijn er voor je caravan, camper of vouwwagen?

 • WA-verzekering
 • Caravan- en vouwwagenverzekering
 • Camperverzekering
Een caravan- of vouwwagenverzekering is niet wettelijk verplicht. Zodra je ‘vakantiehuisje’ is aangekoppeld, valt de deze onder de verzekering van de auto. De schade die je aan anderen veroorzaakt, is dus gewoon gedekt via de WA-verzekering van de auto. Maar dat geldt niet voor schade aan je eigen kampeermiddel, daar heb je een aanvullende verzekering voor nodig.

Een caravan- of vouwwagenverzekering sluit je af om schade aan je eigen kampeermiddel te dekken (ook in de stalling) en om verzekerd te zijn voor diefstal. Een standaard verzekering geeft een beperkte dekking; bij een allrisk verzekering ben je ook verzekerd tegen schades die ontstaan door eigen schuld en ongevallen, waarbij het hele voertuig total loss raakt.
 

Een WA-verzekering voor de camper is wettelijk verplicht, net zoals bij personenauto's en motorfietsen. Zo'n verzekering sluit je af om schade aan anderen te dekken. Een standaard verzekering geeft een beperkte dekking. Sluit je een all risk verzekering af, dan ben je ook verzekerd tegen schades die ontstaan door eigen schuld en ongevallen, ook als je camper onverhoopt total loss raakt.
 
Nieuwwaarderegeling

Interessant is de nieuwwaarderegeling van veel verzekeraars: gedurende de eerste jaren ontvang je de volledige nieuwwaarde bij een totaalverlies en diefstal. Daarna geldt pas de dagwaarde.
 

Kampeerideeën

 • 1.

  Bij het kiezen van een verzekering is het slim je even te verdiepen in de voorwaarden. De ene maatschappij hanteert de nieuwwaarderegeling gedurende drie jaar, andere verzekeraars hanteren zelfs vier jaar

   

 • 2.

  Kijk ook even hoe verzekeraars omgaan met bijvoorbeeld hagelschade (uitgesloten of inbegrepen?) en huisraad: bij de ene verzekering is de camera meeverzekerd, bij de andere niet. Of alleen als hij in een speciale camper- of caravankluis worden opgeborgen
   

 • 3.

  Verzekeringsmaatschappijen eisen vaak dat je de caravan beveiligt met een disselslot of een wielklem. Of allebei. Lees dus ook de kleine lettertjes.
   

 • 4.

  Wat je auto mag trekken (maximum aanhangergewicht) vind je op het kentekenbewijs van de auto. Of je tikt even je kenteken in op de website van de RDW: www.rdw.nl. Vrijwel alle BOVAG-rijscholen geven die opleiding, zowel het praktijkdeel als het vereenvoudigde theoriegedeelte. Zoek hieronder naar een rijschool bij jou in de buurt. 

Filter op merken

Filter op merken

Weergave Lijst Kaart