Hendri van ‘t Ende

"Het bijzondere van werken voor een branchevereniging is dat je het doet voor de leden"

“Met mijn team zorg ik dat collega’s overal, op elk moment, op elk device kunnen werken. En als dat toch even niet goed gaat, is het onze taak om mensen snel weer aan de slag te helpen.”

Voor de leden
"Het bijzondere van werken voor een branchevereniging is dat je het doet voor de leden: ondernemers die zorgen voor werkgelegenheid en mobiliteit. Wij bestaan zolang zij vinden dat het nut heeft wat wij doen. Dat vind ik heel erg motiverend. Ik begon hier in 2008 als ZZP’er. In 2011 werd ik teruggevraagd. Ik zag hoeveel bijzondere plannen er waren en het leek me mooi om hieraan bij te dragen. Het voelt anders nu ik in loondienst ben. Zo ben ik nu manager van een vast team, terwijl ik voorheen op projectbasis met mensen werkte. Daardoor voel ik me nog meer verbonden bij wat ik doe.”  

Coachen
"Mijn collega’s zijn heel nuchter en resultaatgericht. Ik kom uit de consultancywereld en na een paar interne Powerpoint-presentaties, zeiden collega’s: “Kan dat niet in één sheet en zonder Engelse termen?” Ik moest natuurlijk even slikken, maar het is heel prettig dat mensen je scherp houden. BOVAG is geen hiërarchische organisatie. Het werkt ook niet als je ‘s ochtends zegt: dit moet je vandaag doen. Coachend managen past veel beter bij mij. Je helpt mensen om zelf te kijken naar hoe ze werken en hoe ze zich willen ontwikkelen. En af en toe haal je iemand uit de comfort zone: waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Ik vindhet zelf ook fijn als mijn leidinggevende mij zo benadert.”

Flexibiliteit
“Je kan en mag overal werken, maar ik vind het prettig om vooral bij BOVAG te zitten. Af en toe werk ik wel thuis. De reistijd die ik uitspaar gebruik ik om te sporten. Dat helpt om mentaal fit te blijven. Door die flexibiliteit kun je de werk/privé-balans goed bewaken. Ook dat vraagt wel om eigen verantwoordelijkheid. Je kunt gaan overcompenseren en dat bespreken we ook wel eens bij voortgangsgesprekken. Je bent zelf verantwoordelijk, maar we houden elkaar wel in de gaten.”

Veranderen
"De organisatie is steeds in beweging en dat maakt het werk leuk. Het lijkt me vreselijk als elke dag hetzelfde zou zijn. We proberen met ICT de beweging te ondersteunen zodat collega's nog meer uit hun werk kunnen halen door middel van digitaal gemak. Wat inhoudt dat we investeren in het goed kunnen samenwerken met elkaar, want dat zorgt voor de beste resultaten.” 

Wie werken er