Gepubliceerd op 2-10-2014

Veilig snorfietsen zonder boetes!

Haalt jouw snorfiets hogere snelheden dan wettelijk toegestaan? Dat kan je duur komen te staan. Zowel letterlijk als figuurlijk. Voorkom boetes en ga veilig op weg: de BOVAG-scooterbedrijven staan voor je klaar om je snorfiets helemaal in orde te maken.

Sinds 1 juli 2014 zijn strengere regels van toepassing bij snelheidscontroles door de politie. Als jouw snorfiets sneller rijdt dan wettelijk toegestaan is de kans groot dat je een zogenaamde WOK-status (Wachten op Keuren) krijgt opgelegd. Maar bedenk ook dat andere weggebruikers geen rekening houden met jouw hoge snelheid. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Op een snorfiets draag je ook nog eens geen helm, waardoor de kans op hoofdletsel groot is. Wil je wel per se sneller dan 25 km/u rijden? Koop dan een bromfiets en een helm erbij.

Verzekering
Maak je brokken met een opgevoerde snorfiets, dan vergoedt jouw verzekering de schade niet. Dat geldt niet alleen voor schade aan je voertuig, maar ook voor letselschade. Die kosten kunnen flink oplopen en je je hele leven achtervolgen!

Inbeslagname
De politie controleert steeds vaker op snelheid en gedrag van snorfietsers. De boetebedragen zijn onlangs verhoogd en je snorfiets kan sneller in beslag worden genomen of je krijgt een WOK-status. Je mag pas weer rijden als het voertuig helemaal in orde is na een herkeuring. Alle kosten daarvan zijn voor jouw rekening. Raak je met een opgevoerde snorfiets betrokken bij een ongeval, dan kun je al helemáál je borst nat maken.

Garantie
Als er iets stuk gaat aan je snorfiets als gevolg van ongeoorloofde technische aanpassingen, dan geldt de garantie niet meer en draai je zelf op voor de reparatiekosten.

Helmplicht
Het aantal snorfietsers neemt toe in Nederland. Helemaal prima natuurlijk, want niets is fijner dan zonder helm veilig op het fietspad te kunnen rijden. Maar bedenk goed dat je er met een opgevoerde snorfiets zelf voor zorgt dat de kritiek toeneemt en daarmee ook de kans dat je straks niet meer op het fietspad mag en een helm moet gaan dragen.

Rijdt jouw (brom- of) snorfiets te snel? Maak dan een afspraak bij een BOVAG-scooterbedrijf bij jou in de buurt en zij maken hem weer in orde voor je. Back to basic; dan kun je weer veilig en zeker op weg!

Deze pagina delen