Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over

Voor de

ben ik op zoek naar vragen over

Top 5 meest gestelde vragen

Alle bij BOVAG aangesloten bedrijven vind je in de bedrijvenzoeker op deze website. Je herkent BOVAG-bedrijven aan het bekende BOVAG-schild aan de buitenmuur of de BOVAG-jaarsticker bij de ingang. Ook voeren deze bedrijven in de meeste gevallen het BOVAG-logo op hun eigen website. Als je dit schild of het logo ziet, kun je ervan op aan dat het bedrijf voldoet aan de BOVAG-kwaliteitseisen.  

BOVAG Garantie wordt gegeven door het bedrijf waar je jouw voertuig heeft gekocht. En in principe zal deze verkoper de garantiewerkzaamheden ook zelf moeten kunnen uitvoeren. In de regel kun je alleen in overleg met de verkoper de reparatie bij een ander laten uitvoeren op kosten van de verkoper. Er is een uitzondering: bij aantoonbare noodzaak tot onmiddellijk herstel door een ander bedrijf. Ook in zo’n geval is het verstandig om wel eerst contact op te nemen met jouw verkoper.

Nee, de ondernemer moet op passende wijze in de vervoersbehoefte voorzien. Dit betekent echter niet dat je recht hebt op gratis vervoer. Het kan ook betekenen dat hij tegen gereduceerd (huur)tarief een auto inzet, maar ook dat je een leenfiets mee krijgt. Het is acceptabel dat je genoegen neemt met een eenvoudiger auto dan de auto die je laat repareren.

Dat bepaalt het autobedrijf. Een bedrijf kan er ook voor kiezen de auto aan te bieden zonder BOVAG Garantie. Je ziet dit veel op internet, dan staat er bijvoorbeeld ‘meeneemprijs’. Wij adviseren altijd om BOVAG Garantie te vragen.

Op viaBOVAG staan alleen maar auto's mét BOVAG Garantie. De prijzen die je daar ziet zijn inclusief BOVAG Garantie.

Je kunt contact opnemen met BOVAG via de tool Hulp bij klachten.

Download hier het bemiddelingsregelement.