Gepubliceerd op 26-11-2014

Vrije dagen over? Neem een fiets van de zaak!

Met de bedrijfsfietsenregeling kun je overuren of vrije dagen inwisselen voor een fiets van de zaak. Dat is fiscaal voordeliger dan vakantiedagen opnemen. Maar let op: de regeling stopt per 1 januari 2015. Wees er dus snel bij.

Fietsen naar het werk is heerlijk ontspannen. Je hoeft je niet druk te maken over files of parkeerplaatsen. Bovendien is fietsen gezond. Dagelijks 30 minuten op de trappers is al genoeg om stress te verminderen en het risico op allerlei ziektes en aandoeningen flink omlaag te brengen. En gezond betekent heus niet dat je bezweet aankomt op je werk; een e-bike biedt elektrische trapondersteuning. Daardoor krijg je ook met tegenwind een duwtje in de rug. Zelfs als je twintig kilometer van uw werk woont, ga je fluitend aan de slag na een ontspannen tochtje.

Voordeel
De aanschaf van zo’n e-bike is wel een investering. Je werkgever kan er echter mee helpen. Tot 1 januari 2015 is er de bedrijfsfietsenregeling en daarmee kan de werkgever 749 euro bijdragen in de aanschaf van een nieuwe fiets. Dat geld wordt ingehouden op je bruto loon, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of verlofuren. Je kunt dus je overwerk uit laten betalen in de vorm van een fiets. Het voordeel: over de bijdrage van de werkgever betaal je geen belasting. Afhankelijk van je belastingtarief bent je dus netto 271 tot 389 euro goedkoper uit. Bovendien kan je baas op dezelfde manier dit jaar nog eens 82 euro uitkeren voor accessoires en onderhoud, die dit jaar bij het fietsbedrijf worden afgenomen.

Profiteer nu!
Op 1 januari 2015 houdt de bedrijfsfietsenregeling op te bestaan. Vanaf dat moment gaat de werkkostenregeling (WKR) in en heeft de werkgever één budget ter beschikking voor alle extraatjes voor werknemers. Of het nu een kerstpakket is, een personeelsfeest of een bedrijfsfiets. Je bent afhankelijk van de keuzes die je baas maakt binnen de WKR. Daarmee wordt het dus een stuk ingewikkelder om een bedrijfsfiets aan te vragen. Wil je een fiets van de zaak? Ga dan nu langs bij het BOVAG-fietsbedrijf bij jou in de buurt. Een voorwaarde voor het fiscale voordeel is dat de fiets in 2014 wordt geleverd.

Deze pagina delen