Bovag logo

Brandstof

Wanneer kies je voor diesel of LPG en wanneer voor benzine bij het kopen van een gebruikte auto? En is een plug-in hybride of een 100% elektrische occasion wat voor jou? Wat bij je past, hangt af van jouw wensen, maar ook van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. We hebben de belangrijkste informatie op een rij gezet, zodat je goed voorbereid bij een BOVAG-autobedrijf langs kunt gaan.

Benzine en diesel

De meeste auto’s in Nederland rijden nog steeds op benzine. In vergelijking met diesel en LPG is de prijs per liter brandstof voor benzine het hoogst. Daar staat tegenover dat de motorrijtuigenbelasting voor benzine-auto’s weer lager is. Een dieseloccasion is interessant voor mensen die veel kilometers maken. Waar het omslagpunt van benzine naar diesel precies ligt, is van heel veel factoren afhankelijk. Wil je het precies uitrekenen voor jouw situatie kijk dan eens op omslagpuntberekening.nl.

LPG

LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas, oftewel vloeibaar gas. Rijden op LPG is schoon en voordelig. Ook betaal je minder wegenbelasting dan bij een benzine- of dieseloccasion. LPG is dus vooral geschikt als je over een langere periode flinke afstanden rijdt. Het grote voordeel van een LPG-occasion is dat je geen kostbare LPG-installatie meer hoeft in te bouwen.

Elektrisch en hybride

Rijd je vooral binnen of rond jouw eigen woonplaats, dan is naast een kleine benzine-auto, ook een elektrische occasion een goede keus. Er komen steeds meer oplaadpunten bij. Voor mensen die veel kilometers maken is een volledig elektrische occasion op dit moment nog niet de beste keus. Maar je kunt wel een hybride occasion overwegen. Een plug-in hybride maakt zowel gebruik van een verbrandingsmotor (diesel, benzine of LPG) als een elektrische motor.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.