vakmanschap

“We gaan tot het uiterste”

De Jong Hattem is de one-stop-shop voor de kampeerliefhebber. Het Gelderse BOVAG-lid verkoopt, verhuurt, onderhoudt en herstelt sinds 1969 caravans, campers, vouwwagens en tenten. De klant én de emotie van de klant, staan hierbij centraal. “Dat gordijntje in de caravan, dat is heel belangrijk voor de vrouw des huizes”, weet directeur André de Jong.   

“Ja, het is een bijzondere tijd. Voorraad is er nauwelijks, terwijl de vraag naar caravans en campers enorm groot is. Dat heeft ook effect op schadeherstel in de toekomst, verwachten wij. Er zijn veel mensen die voor het eerst een auto met caravan of camper kopen en er deze zomer mee op vakantie gaan. Die onervarenheid leidt tot extra schades en we hebben het al druk op die afdeling. We zijn sinds eind 2020 BOVAG-gecertificeerd voor caravan- en camperschadeherstel, meer verzekeraars sturen mensen met schades nu door naar ons. Dat heet schadesturing en zorgt ervoor dat klanten bij gekwalificeerde bedrijven terecht komen voor schadeherstel. En dat is fijn, voor ons. En voor de klant. Die kan nu bij ons zijn caravan of camper kopen, deze laten onderhouden, maar de caravan of camper ook vakkundig laten repareren bij een schade.”  

Voorruit aan diggelen 
“Kijk hier, een Ford-camper. Daar is een zwaan tegenaan gevlogen. De voorruit was helemaal aan diggelen, de carrosserie ontzet en de opbouw beschadigd. Deze camper stond bij een autoschadeherstelbedrijf, maar die kwam er niet uit. Met name vanwege de opbouw, dan kom je als autoherstelbedrijf ineens hout tegen. En dat zijn ze niet gewend, wij wel. Onze monteurs weten van alles veel. Van hout, van elektra, van het loodgietersvak, van spuit- en plaatwerk. Dat maakt ons vak ook zo mooi, zo divers en uniek.” 

de-jong-midden.png

20.000 vierkante meter 
“Mijn vader is het bedrijf in 1969 gestart, vanuit huis. Het bedrijf groeide en wij zijn een aantal keren verhuisd om uiteindelijk hier in Hattem uit te komen. En ook hier hebben we keer op keer ruimtes verbouwd en panden bijgekocht. Inmiddels bezetten we 20.000 vierkante meter, en dat is nodig ook voor de verkoop van caravans en campers, voor de kampeerwinkel en voor het schadeherstel. Het schadeherstelbedrijf hebben we recent verbouwd, ook om meer transparantie te creëren richting klanten. Caravans en campers zijn emotie. Waar het gordijntje telt voor de vrouw des huizes, zijn het de banden voor de man. Daarmee gaan we dan ook met zorg om, dat kunnen klanten zien. Ze komen hier voor een intake binnen, hebben zicht op de werkplaats en zien wie er sleutelt aan hun caravan of camper.” 

One-stop-shop 
“Wat eveneens belangrijk is voor klanten, is dat ze volledig worden ontzorgd. Totaalherstel. Ze komen hier met schade, wij lossen het op. En ook hier speelt emotie een belangrijke rol. Die mensen houden van hun caravan of camper. En als er dan schade is, dan moet dat worden hersteld. Door vakmensen. En die hebben wij in huis. Wij zijn trots op ons team, het is hun hobby om caravans en campers te herstellen, ook als onderdelen niet meer leverbaar zijn. Dan zoeken we net zo lang, bijvoorbeeld bij BOVAG-collega’s, totdat we het hebben gevonden. Of we bellen aan bij een bedrijf dat met behulp van 3D-printers onderdelen voor ons maakt. Echt, we gaan tot het uiterste.” 

De Jong Caravans

De Netelhorst 1
8051 KE Hattem

038-4443777

www.dejonghattem.nl

Producten & diensten

Kopen Schadeherstel Onderhoud en reparatie Huren Camperkeuring

Voertuigen

Deze pagina delen