vooruitgang

Nespresso-service tegen Lidl-prijzen

Hicham Lachkar (29) is directeur van GO! Rent a Car. Zijn vloot telt 65 personenauto’s, verdeeld over twee vestigingen: in Amsterdam en op Schiphol. Lachkar beschikt niet over grote marketingbudgetten, maar vindt dat oké want om op te vallen, wordt hij gedwongen rare fratsen uit te halen.

“Niets vervelender dan wanneer je als klant lang bij de balie van een autoverhuurbedrijf moet staan. Altijd weer die vragen over extra verzekeringen, wel of geen tweede bestuurder en wel of geen navigatie. Al die extra’s kosten natuurlijk geld. Bij GO! Rent a Car stellen we die vragen niet: er zijn geen extra verzekeringen, verder is die tweede bestuurder bij de prijs inbegrepen. Ook navigatie zit er standaard bij.”

“Voordat ik GO! Rent a Car in 2014 oprichtte, heb ik auto’s gehuurd bij een aantal grote, wereldwijde opererende autoverhuurbedrijven, om te kijken hoe zij het doen. Door al die formaliteiten aan de balie duurde het in de meeste gevallen te lang voordat ik daadwerkelijk de sleutel van mijn huurauto kreeg en kon wegrijden. Voor GO! Rent a Car heb ik de drie-minuten-regel bedacht: wie online een reservering heeft gemaakt, staat bij ons niet langer dan drie minuten aan de balie. Binnen dat korte tijdsbestek kan een medewerker prima een ID-check doen, de betaling op orde maken en het huurcontract printen. Mocht het onverhoopt toch langer dan die drie minuten duren, dan krijgt de klant tien procent korting.”

Google
“Klanten komen niet om te hangen of te kletsen, die willen wegrijden in een schone en schadevrije auto. Snel schakelen en flexibel zijn, dat is onze kracht. Let op mijn woorden: in de toekomst heb je als autoverhuurbedrijf niet eens meer een balie nodig. De klant bestelt via een app zijn of haar huurauto, die vervolgens op de afgesproken plek wordt voorgereden. Ze zeggen dat in 2020 de eerste autonome auto’s in Nederland rijden. Het zou me niks verbazen als het echt zo is. Google is druk aan het testen in Amerika. Ik heb intussen contact gezocht met Google. Waarom? Omdat ik geen marketingafdeling heb, moet ik af en toe gekke fratsen uithalen en zoek ik partners. Ik heb gevraagd of Google aan mij wil denken als ze in Amsterdam zelfrijdende auto’s gaan testen, met al die bakfietsmoeders op de weg. Het zou toch te gek zijn als ik een klant kan verrassen met een ritje in een zelfrijdende auto van Google?”

Log, stug en traag
“GO! Rent a Car is geen traditioneel autoverhuurbedrijf: die zijn in mijn ogen log, stug en traag. In tegenstelling tot de grote jongens heb ik kortlopende contracten met dealers: van zes tot achttien maanden, in plaats van vier jaar. GO! Rent a Car regelt zelf het onderhoud en de verzekeringen. Natuurlijk wil ik groter worden, maar het is een utopie te denken dat GO! Rent a Car straks wereldwijd opereert. Ik wil zo veel mogelijk beleving tegen een zo laag mogelijke prijs: Nespresso-service tegen Lidl-prijzen.”

GO! Mobility Group BV

Polderweg 96
1093 KP AMSTERDAM

020-7370058

www.go-rent.nl

Producten & diensten

Huren BOVAG-lid

Voertuigen

Deze pagina delen