vooruitgang

Op de bres voor nascholing

John Hulshoff startte bijna negen jaar geleden de motor van BOVAG Rijschool Salland. Zes auto’s, drie motoren en twee scooters staan paraat om leerlingen in Deventer, Zutphen en Apeldoorn stressvrij en veilig te leren rijden – twee zwaartepunten in de ondernemersfilosofie van Hulshoff. Net zoals nascholing. Daar springt hij voor op de bres.
 
“Voordat ik voor mijzelf begon, was ik in dienst bij een grote rijschool. Door ziekte of vakantieperiodes van collega’s ving ik veel leerlingen op die daarna liever bij mij bleven. Dat ze zo graag bij mij wilden lessen, zette mij aan het denken. Met als gevolg een eigen rijschool, samen met mijn vrouw, twee zoons en vier medewerkers. Vanaf het begin staat een ding vast: ik doe niet mee met de prijzenslag. Ik wil kwaliteit leveren. Veiligheid staat voorop. Elke ouder wil dat toch voor zijn dochter of zoon?”
 
Bijzondere aanpak
“Nog zoiets: iedereen die bij ons les geeft, is heeft een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je hoort te vaak verhalen over handtastelijkheden in een lesauto. Alleen al de schijn is verkeerd. Daarom die VOG, zelfs al voordat de BOVAG het suggereerde. Wij hebben een naam hoog te houden en daar doen we alles voor. Altijd een positieve instelling. Wij beschouwen onze leerlingen niet als klant, maar als vriend. Dit is zelfs een van de hoofdregels binnen de rijschool, we horen vaak dat dat gewaardeerd wordt. Bijvoorbeeld in de recensies op internet. Rust uitstralen is iets dat in mij zit. Ik draag het uit in mijn lessen en ik breng het over op mijn zoons en werknemers. Het werkt! Zelfs mensen met rijangst of faalangst komen bij ons. Het zegt zich voort.”
 
Op televisie
“Met alleen leerlingen goed en veilig leren rijden, ben je er eigenlijk nog niet. Er rijden heel vele mensen rond die wel een opfriscursus kunnen gebruiken. Ik werk al een tijdje samen met een lokaal televisieprogramma waarin wij regionale bekendheden een soort herexamen laten afleggen. Daar ben ik best van geschrokken. Mensen die al tientallen jaren hun rijbewijs hebben, maar niet per se goed rijden. Borden niet meer kennen, nieuwe verkeerssituaties niet overzien, dat soort zaken. Twee derde zakt gewoon. Daar moet iets aan gebeuren en daar zou ik mijzelf graag samen met BOVAG sterk voor willen maken.”
 
 

Rijschool Salland

Henri Dunantlaan 12
7416 AX Deventer

0570-789022

www.rijschoolsalland.nl

Producten & diensten

Theorie-opleidingen Rijles

Voertuigen

Deze pagina delen