bewegingsvrijheid

​Op eigen koers

De 36-jarige Stan Evers is eigenaar van Zoevers Elektrische Tweewielers in Lent, onder de rook van Nijmegen. Bij Zoevers kun je een elektrische fiets (of bakfiets) kopen en leasen. Verder richt Evers –afkomstig uit de autobranche – zich op de zakelijke markt. Kijken naar concurrenten doet hij niet: Evers vaart zijn eigen koers. 

“Met Zoevers richt ik me op forenzen tussen de dertig en vijftig jaar. Het is een doelgroep waar ik zelf ook het dichtste bij sta. Klanten kunnen bij ons een elektrische tweewieler kopen of leasen. Ik verkoop alleen maar fietsen die ik zelf ook gaaf vind: fietsen met een stoere uitstraling en van goede kwaliteit. De elektrische fiets is het allerbeste alternatief voor de auto, vooral voor mensen die tien á twintig kilometer van hun werk wonen. Het suffe imago van een e-bike is voorgoed verleden tijd. Kijk maar eens rond in de winkel. Ik verkoop merken als Trek, Cannondale, Cortina, Riese & Müller, Qwic en Dutch ID. Stuk voor stuk hippe fietsen. Daar wil iedereen toch op rijden? Zoevers was de allereerste in Nederland die louter elektrische tweewielers verkocht. Het gaat tegenwoordig vooral om fietsen, inclusief bakfietsen: scooters voor particulieren zijn uit.”

Goede band met regionale klant
“Ik hecht aan een goede relatie met mijn klant. Klinkt logisch, maar wij nemen rustig de tijd wanneer iemand binnenkomt. We raden mensen aan om proefritjes te maken, zodat je uiteindelijk de juiste beslissing neemt. Het gaat toch om een behoorlijke investering. Dat ik me richt op mensen uit de regio, heeft te maken met het feit dat ik een goede band met klanten wil opbouwen. Dat lukt natuurlijk niet met iemand uit pak ’m beet Groningen.

Luisteren
Ook met leveranciers probeer ik een duurzame relatie op te bouwen. Laatst was ik op een dealerdag van een fabrikant. Het verbaasde mij dat ik als een van de weinige dealers aanwezig was. Ach, ik doe alles op mijn manier. Investeren in goede relaties is daar een belangrijk onderdeel van. Onlangs was ik bij een bijeenkomst waar een beeld werd geschetst van de toekomst voor tweewielerzaken. Het kwam er kortgezegd op neer dat je maar beter kon solliciteren op een andere baan. De sfeer was negatief, waarom toch? Ik ben gelukkig geen type dat bij de pakken neer gaat zitten als het slecht gaat. Het valt me sowieso op dat veel ondernemers te weinig hun eigen koers durven varen. Mijn kracht? Ik luister goed naar wat de klant wil. En ik ben creatief. Ik laat me graag inspireren door ontwikkelingen in bijvoorbeeld de kleding- en autobranche. Te lang nadenken over iets doe ik nooit, ik ga vaak op onderbuikgevoel af.”

MKB-bedrijven
“Leasing is populair. Je hebt geen investeringskosten en het onderhoud, reparatie en verzekering zijn inclusief. Leasen kan bij Zoevers vanaf 1,50 euro per dag. Ik heb een eigen leasemaatschappij opgericht, omdat ik alles in eigen hand wil houden. Verder richt ik me op de zakelijke markt. Samen met GreenMo Rent levert Zoevers elektrische scooters aan thuisbezorgd.nl. Ook lever ik elektrische tweewielers aan verschillende gemeenten, zoals Nijmegen en Arnhem. Mijn ambitie is om me nog meer te richten op de zakelijke markt. MKB-bedrijven, daar heb ik wel wat mee. Makelaars bijvoorbeeld. In een stad als Nijmegen is geen vervoermiddel sneller dan een elektrische fiets.”

Zoevers B.V.

Griftdijk Zuid 137
6663 BE Lent

024-8200201

www.zoevers.nl

Producten & diensten

Kopen Onderhoud en reparatie

Voertuigen

Deze pagina delen