Schade en jouw aanhangwagen

Het is vervelend als er iets misgaat tijdens een rit met de aanhangwagen. Wat kun je doen als jouw aanhangwagen beschadigd is of als je schade hebt veroorzaakt? 
 

Heb je een schade veroorzaakt met jouw aanhangwagen? 

Schade die je maakt met jouw aanhangwagen, valt in principe onder jouw autoverzekering. Meld deze dus bij jouw autoverzekering. Heb je een BOVAG Autoverzekering? Dan kun je de schade hier melden

Groene kaart
Het is in Nederland niet verplicht om een aparte groene kaart voor de aanhangwagen te hebben. 

Let wel op: in veel andere landen is het wél verplicht om een aparte groene kaart te hebben voor uw aanhangwagen. Reis je naar Frankrijk, Finland, Polen, Duitsland of Spanje? Vraag dan een extra kaart aan. Heb je een BOVAG Autoverzekering? Dan kun je de kaart kosteloos aanvragen

Als jouw aanhangwagen een eigen kenteken heeft (boven de 750 kilo ledig gewicht), dan is een apart verzekeringsbewijs ook in Nederland verplicht.
  

Heb je zelf schade aan jouw aanhangwagen? 

Schades aan jouw aanhangwagen vallen niet onder de autoverzekering, maar je kunt natuurlijk wel een aparte verzekering afsluiten. 

Kies voor de BOVAG-vakman om schades te herstellen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Je krijgt bovendien drie maanden garantie op de werkzaamheden en de gebruikte onderdelen.