Schade en uw aanhangwagen

Het is vervelend als er iets misgaat tijdens een rit met de aanhangwagen. Wat kunt u doen als uw aanhangwagen beschadigd is of als u schade heeft veroorzaakt? 
 

Hebt u een schade veroorzaakt met uw aanhangwagen? 

Schade die u maakt met uw aanhangwagen, valt in principe onder uw autoverzekering. Meld deze dus bij uw autoverzekering. Heeft u een BOVAG Autoverzekering? Dan kunt u de schade hier melden

Groene kaart
Het is in Nederland niet verplicht om een aparte groene kaart voor de aanhangwagen te hebben. 

Let wel op: in veel andere landen is het wél verplicht om een aparte groene kaart te hebben voor uw aanhangwagen. Reist u naar Frankrijk, Finland, Polen, Duitsland of Spanje? Vraag dan een extra kaart aan. Hebt u een BOVAG Autoverzekering? Dan kunt u de kaart kosteloos aanvragen

Als uw aanhangwagen een eigen kenteken heeft (boven de 750 kilo ledig gewicht), dan is een apart verzekeringsbewijs ook in Nederland verplicht.
  

Hebt u zelf schade aan uw aanhangwagen? 

Schades aan uw aanhangwagen vallen niet onder de autoverzekering, maar u kunt natuurlijk wel een aparte verzekering afsluiten. 

Kies voor de BOVAG-vakman om schades te herstellen. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt. U krijgt bovendien drie maanden garantie op de werkzaamheden en de gebruikte onderdelen.