Onderdelen van een volledig elektrische auto

Een volledig elektrische auto bevat veel minder bewegende delen dan een gewone auto.  Onderdelen als bougies, zuigers, uitlaatsystemen, koppelingen, kleppen en andere bewegende onderdelen vindt u niet in een volledig elektrische auto. Het belangrijkste onderdeel van een 100% elektrische auto is de elektromotor, die zijn energie haalt uit een accupakket.

De meeste elektrische auto’s zijn voorzien van een  lithium-ion accu. Dat is een accu die in vergelijking met andere accu’s minder zwaar is en een groter vermogen kan leveren. Li-ion is wel een dure techniek. Dat komt omdat de accu gevoelig is voor oververhitting en dus altijd samen met een Battery Management System gebruikt moet worden. Dat systeem voorkomt oververhitting.  
 

Accupakket elektrische auto

Op dit moment maakt het accupakket ongeveer de helft van de prijs van een elektrische auto uit. Maar de ontwikkelingen gaan snel. Ook wordt er gewerkt aan verwisselbare accu’s. Op het moment dat de accu leeg is, verwisselt u de accu voor een opgeladen exemplaar. Nemen deze ontwikkelingen een vlucht, dan is ook de laadtijd van een elektrische auto geen probleem meer.
 

Onderdelen van een hybride-auto

Een hybride-auto bevat naast een elektromotor ook een verbrandingsmotor. Meestal is die kleiner en gebruikt hij slimme technieken om uitstoot te verminderen en efficiency te verhogen. De elektromotor in een hybride auto kan zowel de functie hebben van een motor als van een dynamo. 
 

De zekerheid van het BOVAG-autobedrijf

Omdat de bewegende onderdelen van een auto het snelst slijten, heeft een elektrische auto gemiddeld minder onderhoud nodig dan een auto met een gewone verbrandingsmotor. Simpelweg omdat hij minder bewegende delen bevat. Maar ook een elektrische auto heeft onderdelen als banden, remmen, een wielophanging en verlichting, die goed onderhoud nodig hebben. En bovendien vragen de elektrische onderdelen om specifieke kennis.

Laat de onderdelen van uw elektrische of hybride auto dus onderhouden en repareren door een BOVAG-autobedrijf. Dan weet u zeker dat het professioneel gebeurt en dat uw elektrische auto in goede handen is. Ook kunt u rekenen op BOVAG Garantie op onderhoud en reparatie. 
 

Goed onderhoud voorkomt problemen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus voor dat u uw elektrische auto op tijd wegbrengt voor het noodzakelijke onderhoud. En vergeet daarbij niet: APK is geen onderhoud. Rijd dus liever niet van APK naar APK, maar breng uw auto ook tussendoor, volgens voorschrift,  naar uw BOVAG-autobedrijf. Zo voorkomt u problemen, rijdt u veilig en bent u uiteindelijk goedkoper uit. Een ingrijpende reparatie door achterstallig onderhoud kost namelijk veel meer geld. Houd u aan de richtlijnen en laat de auto  onderhouden volgens het boekje, dan loopt u minder snel tegen problemen aan.