Bovag logo
 1. HOME
 2. >
 3. Info
 4. >
 5. Fiets
 6. >
 7. Een fiets huren

Een fiets huren

Terug

Het huren van een fiets is leuk en handig op vakantie, maar kan ook buiten de vakantie om een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het huren van een bakfiets voor een kinderpartijtje, het huren van een mountainbike om een dag mee het bos in te gaan of het tijdelijk huren van een sporthybride fiets voor woon-werkverkeer. Ook als je een bepaald soort fiets wat langer wilt uitproberen voordat je tot aankoop over gaat, is huren een goede oplossing.

HET JUISTE FIETSVERHUURBEDRIJF

Veel BOVAG-fietsbedrijven verkopen niet alleen fietsen, maar verhuren ze ook. Bedenk van te voren welk soort fiets je wilt huren zodat je naar het juiste BOVAG-fietsbedrijf stapt. Elk bedrijf heeft weer andere fietsen en biedt weer andere opties. Weet je niet precies welke fiets het best bij jouw wensen past, ga dan gerust langs voor een uitgebreid advies.

Huur je een fiets bij een BOVAG-fietsbedrijf dan weet je zeker dat:

 • Je goed en professioneel geholpen wordt.
 • De huurfiets goed onderhouden is en van een actueel model.
 • De fiets veilig is.
 • Je een uitgebreid advies krijgt over het gebruik van de fiets.
 • We je helpen bij eventuele meningsverschillen met het BOVAG-fietsbedrijf.

WAT HEB JE NODIG VOOR HET HUREN VAN EEN FIETS

Om een fiets te kunnen huren bij een BOVAG-fietsbedrijf heb je in elk geval een geldig identiteitsbewijs nodig. Soms wordt er ook borg gevraagd. Die borg krijg je weer terug bij het in goede staat inleveren van de huurfiets. Vraag altijd even naar de risico’s bij diefstal, verlies of schade. Het is goed om te weten wat precies onder je eigen risico valt en of je die af kunt kopen of niet. Vraag eventueel ook om een plaksetje en een extra slot. Controleer voor je wegfietst de bandenspanning en de hoogte van het zadel.

Huur je een mountainbike of een racefiets, denk dan ook aan een goede helm en eventuele andere accessoires. Die kun je doorgaans direct samen met de fiets huren. Soms bieden verhuurbedrijven ook hulp bij pech onderweg. Huur je een hybride fiets voor een langere tocht, dan kun je er vaak fietsnavigatie bij huren. Informeer naar de mogelijkheden bij het BOVAG-fietsbedrijf.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.