Bovag logo
 1. HOME
 2. >
 3. Info
 4. >
 5. Fiets
 6. >
 7. Onderhoud van je fiets

Onderhoud van je fiets

Terug

Goed onderhoud van jouw fiets verlengt de levensduur, zorgt ervoor dat je soepel blijft rijden en voorkomt grote mankementen. Breng je fiets in elk geval één keer per jaar weg voor onderhoud. Vooral sportfietsen als mountainbikes hebben veel te verduren en zijn extra gebaat bij professioneel onderhoud. Kies je voor een BOVAG-fietsbedrijf dan kun je rekenen op drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud van je fiets.

Fietsonderhoud, wat kun je zelf doen?

Tussen de grote onderhoudsbeurten door kun je ook zelf je fiets in topconditie houden:

 • Maak je fiets regelmatig schoon, ook de remblokjes.
 • Smeer regelmatig de ketting.
 • Controleer de bandenspanning. Hoe hoger de spanning, des te minder weerstand.
 • Je fiets gaat langer mee als je hem binnen stalt.

Je fiets in de winter

In de winter krijgt je fiets het extra te verduren door pekel, modder, sneeuw en ijs. Het is daarom helemaal geen gek idee om niet alleen de auto, maar ook je fiets wat speciale aandacht te geven in de winter. Controleer bijvoorbeeld de banden en verlichting voordat het echt winter wordt. En laat ze bij mankementen op tijd vervangen door je BOVAG-fietsbedrijf, zodat je niet in het donker zonder licht hoeft te rijden.

Winterbanden voor de fiets

Wist je dat er ook speciale winterbanden voor de fiets bestaan? Ze geven meer grip bij sneeuw en ijs en worden door steeds meer fietsers gebruikt. Informeer er eens naar bij je BOVAG-fietsenwinkel. Je krijgt er uitgebreid advies en de fietsmonteur kan de banden eventueel voor je verwisselen.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.