Onderhoud van jouw fiets 

Goed onderhoud van jouw fiets verlengt de levensduur, zorgt ervoor dat je soepel blijft rijden en voorkomt grote mankementen. Breng jouw fiets in elk geval één keer per jaar weg voor onderhoud. Vooral sportfietsen als mountainbikes hebben veel te verduren en zijn extra gebaat bij professioneel onderhoud. Kies je voor een BOVAG-fietsbedrijf dan kun je rekenen op drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud van jouw fiets.


Fietsonderhoud, wat kun je zelf doen?

Tussen de grote onderhoudsbeurten door kun je ook zelf jouw fiets in topconditie houden:
 
  • Maak jouw fiets regelmatig schoon, ook de remblokjes. 
  • Smeer regelmatig de ketting.
  • Controleer de bandenspanning. Hoe hoger de spanning, des te minder weerstand.
  • Jouw fiets gaat langer mee als je hem binnen stalt.
 

Jouw fiets in de winter

In de winter krijgt jouw fiets het extra te verduren door pekel, modder, sneeuw en ijs. Het is daarom helemaal geen gek idee om niet alleen de auto, maar ook jouw fiets wat speciale aandacht te geven in de winter. Controleer bijvoorbeeld de banden en verlichting voordat het echt winter wordt. En laat ze bij mankementen op tijd vervangen door jouw BOVAG-fietsbedrijf, zodat je niet in het donker zonder licht hoeft te rijden.
 

Winterbanden voor de fiets

Wist je dat er ook speciale winterbanden voor de fiets bestaan? Ze geven meer grip bij sneeuw en ijs en worden door steeds meer fietsers gebruikt. Informeer er eens naar bij jouw BOVAG-fietsenwinkel. Je krijgt er uitgebreid advies en de fietsmonteur kan de banden eventueel voor je verwisselen.