Fiets verzekeren tegen schade en diefstal 

Of u nu een nieuwe hybride fiets of een tweedehands stadsfiets heeft, uw fiets kunt u eigenlijk geen dag missen. Het is dan ook het overwegen waard om uw fiets goed te verzekeren. U kunt uw fiets alleen tegen diefstal verzekeren, maar ook tegen diefstal én schade, een zogenaamde cascoverzekering. 

Zeker als u op een dure en snelle racefiets, e-bike of mountainbike rijdt is een cascoverzekering aan te raden. Een valpartij zit in een klein hoekje en daarbij kan uw fiets flink beschadigd raken. Bij een cascoverzekering zit vaak ook pechhulp inbegrepen, handig als u lange toertochten maakt. 

Bij de aankoop van uw fiets kunt u vaak direct een verzekering afsluiten. De BOVAG-expert kan u uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en de looptijden.
 

Voorkom diefstal van uw fiets

U kunt niet altijd voorkomen dat uw fiets gestolen wordt, maar u kunt wel een aantal maatregelen nemen. Wat tips op een rij:
• Zet uw fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
• Maak uw fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Uw BOVAG-fietsexpert weet precies welk slot geschikt is voor uw fiets.
• Als u de keuze heeft, zet uw fiets dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
• Zet uw fiets altijd in het zicht als dat mogelijk is.