Fiets verzekeren tegen schade en diefstal 

Of je nu een nieuwe hybride fiets of een tweedehands stadsfiets hebt, jouw fiets kun je eigenlijk geen dag missen. Het is dan ook het overwegen waard om jouw fiets goed te verzekeren. Je kunt jouw fiets alleen tegen diefstal verzekeren, maar ook tegen diefstal én schade, een zogenaamde cascoverzekering. 

Zeker als je op een dure en snelle racefiets, e-bike of mountainbike rijdt is een cascoverzekering aan te raden. Een valpartij zit in een klein hoekje en daarbij kan jouw fiets flink beschadigd raken. Bij een cascoverzekering zit vaak ook pechhulp inbegrepen, handig als je lange toertochten maakt. 

Bij de aankoop van jouw fiets kun je vaak direct een verzekering afsluiten. De BOVAG-expert kan je uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en de looptijden.
 

Voorkom diefstal van jouw fiets

Je kunt niet altijd voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt, maar je kunt wel een aantal maatregelen nemen. Wat tips op een rij:
• Zet jouw fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
• Maak jouw fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Jouw BOVAG-fietsexpert weet precies welk slot geschikt is voor jouw fiets.
• Als je de keuze hebt, zet jouw fiets dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
• Zet jouw fiets altijd in het zicht als dat mogelijk is.