Bovag logo
 1. HOME
 2. >
 3. Info
 4. >
 5. Fiets
 6. >
 7. Fiets verzekeren tegen schade en diefstal

Fiets verzekeren tegen schade en diefstal

Terug

Of je nu een nieuwe hybride fiets of een tweedehands stadsfiets hebt, je fiets kun je eigenlijk geen dag missen. Het is dan ook het overwegen waard om je fiets goed te verzekeren. Je kunt je fiets alleen tegen diefstal verzekeren, maar ook tegen diefstal én schade, een zogenaamde cascoverzekering.

Zeker als je op een dure en snelle racefiets, e-bike of mountainbike rijdt is een cascoverzekering aan te raden. Een valpartij zit in een klein hoekje en daarbij kan jouw fiets flink beschadigd raken. Bij een cascoverzekering zit vaak ook pechhulp inbegrepen, handig als je lange toertochten maakt.

Bij de aankoop van je fiets kun je vaak direct een verzekering afsluiten. De BOVAG-expert kan je uitgebreid adviseren over de verschillende soorten verzekeringen en de looptijden.

VOORKOM DIEFSTAL VAN JE FIETS

Je kunt niet altijd voorkomen dat je fiets gestolen wordt, maar je kunt wel een aantal maatregelen nemen. Wat tips op een rij:

 • Zet je fiets altijd op slot, ook in de schuur of de garage.
 • Maak je fiets met een extra slot vast aan een fietsenrek of een ander object. Je BOVAG-fietsexpert weet precies welk slot geschikt is voor jouw fiets.
 • Als je de keuze hebt, zet je fiets dan bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling.
 • Zet je fiets altijd in het zicht als dat mogelijk is.
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.