Uw camper, vouwwagen of caravan wassen

Ga naar een BOVAG-bedrijf om uw kampeermiddel te laten wassen. Dat is beter voor het milieu dan als u zelf op straat aan de slag gaat en u weet zeker dat het goed gebeurt.
 

Waar kan ik mijn kampeermiddel laten wassen?

Bij een aantal BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven en de meeste BOVAG Caravan- en Camperbedrijven kunt u terecht voor een goede wasbeurt. U heeft er dan zelf geen omkijken naar. Sommige caravanwanden zijn fijn geribbeld of hebben allemaal kleine putjes, die lastig schoon te krijgen zijn, zonder krassen te maken. De BOVAG-expert doet dit graag voor u. Wassen bij een bedrijf is ook beter voor het milieu dan op straat. De schoonmaakmiddelen verdwijnen in een speciale afvoer. Als u op straat wast, komen deze in het grondwater. Ook kan wassen in de zon zorgen voor strepen. 
 

Tips voor zelf wassen 

  • De wasstraat. Een aantal BOVAG Autowasbedrijven heeft een speciale straat voor caravans en campers. Informeer altijd vooraf of de straat geschikt is. De ramen van caravans zijn bijvoorbeeld van kunststof, die niet altijd bestand zijn tegen de harde borstels van gewone wasstraten. 
  • In de wasbox. Hier kunt u met de waterslang gemakkelijk het vuil van uw kampeermiddel spoelen en de binnenkant stofzuigen. Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor uw kampeermiddel en koop dus niet zomaar een reinigingsmiddel voor de auto. 
  • De ruiten. Gebruik geen harde borstels voor de ruiten, omdat ze niet van glas zijn maar van kunststof. 
  • Geen autowas. Deze is niet geschikt voor caravans en campers. Er is speciale was voor caravans, campers en vouwwagens te koop bij BOVAG-kampeerbedrijven. 

Zoek naar BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven of Caravan- en Camperbedrijven