Bovag logo

Kosten

Winterbanden zijn de initiële investering vrijwel altijd waard. Naast veiligheid en comfort, zijn er drie belangrijke financiële voordelen.

  1. Je rijdt veiliger en hebt dus minder kans op schade.
  2. Je mist geen werk of afspraken omdat je niet of zeer langzaam op pad kunt bij sneeuw en ijzel. Niet voor niets kiezen vrijwel alle werkgevers met een leasewagenpark voor winterbanden.
  3. Jouw zomerbanden gaan langer mee. Je verdient de investering in principe terug, omdat je twee sets hebt die je afwisselend gebruikt. Die gaan samen net zo lang mee als twee sets zomerbanden. Wat veel autobezitters ook een prettige bijkomstigheid vinden, is dat de bandenexpert altijd even naar de banden kijkt bij het wisselen. Zo hoor je het op tijd als je met versleten of beschadigde banden rijdt.
  4. De bandenwissel kun je eenvoudig combineren met periodiek, gepland onderhoud. Het kan zijn dat het autobedrijf kosten in rekening brengt voor de wissel en je kunt tevens kiezen voor opslag van de zomer- of winterbanden bij het autobedrijf. Zo hoef je er dus niet mee te gaan sjouwen en zelf ruimte ervoor opofferen.

Met of zonder velg

Je kunt ervoor kiezen om de winter- en zomerbanden telkens op dezelfde velgen te laten monteren, maar dat wordt afgeraden, omdat veelvuldig wisselen het rubber en ook de velg kan beschadigen. Voor een relatief laag bedrag kunnen de winterbanden op stalen, zwarte velgen worden gemonteerd of je kunt kiezen voor een complete set inclusief mooie lichtmetalen velgen.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.