Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Leden
  4. >
  5. RB Motoren B.V.

RB Motoren B.V.

Grofweg een halve eeuw ervaring in de motorbranche en een grotendeels gedeeld verleden. Wim Rietveld (52) begon ooit als monteur in de motorzaak van de ouders van Jan Jaap de Ruiter (37), "maar dat is al even geleden!". Tegenwoordig zijn ze compagnons en staan ze aan het hoofd van een florerende motorzaak, RB Motoren, in de Bilt. "Gevestigd op exact dezelfde locatie als waar ooit de zaak van mijn ouders zat", vertelt Jan Jaap de Ruiter met enige trots. "Na dertig jaar hard werken vonden mijn ouders het in 2000 goed geweest. Ze verkochten de zaak en Wim en ik gingen als verkoper mee. In 2007 deed zich echter de mogelijkheid voor om de onderneming over te nemen, een stap die we toen samen hebben gezet."

De twee nieuwbakken ondernemers gaan daarbij direct meer dan voortvarend te werk. "Er is toen in een heel korte tijd veel gebeurd ja. Nadat mijn ouders de boel verkocht hadden, is de zaak verhuisd naar Utrecht. Het toeval wilde echter dat het oude pand in De Bilt weer vrijkwam. En wij wilden eigenlijk wel graag terug naar onze roots. We hebben toen een paar maand keihard gewerkt om de boel op te knappen voor we naar onze oude stek terugkeerden. Dat voelde goed, zowel voor mij als Wim was het een vertrouwde omgeving. Maar ook voor de klanten voelt het natuurlijk een beetje als 'thuiskomen'."

Naast de verhuizing werd ook de bedrijfsvoering aangepast: "We hadden diverse dealerschappen maar dat hebben we teruggebracht tot twee: KTM en Yamaha. Een keuze die grotendeels door passie is bepaald trouwens. KTM is een beetje een vreemde eend, maar juist dat eigenzinnige maakt het zo speciaal. Yamaha is meer mainstream maar heeft onder de Japanse merken een heel eigen gezicht. Ze zijn innovatief en durven een eigen weg te kiezen. Beide merken hebben een filosofie waar wij ons als zaak goed mee kunnen identificeren. Dat laatste is trouwens ook een absoluut vereiste voor een optimale service aan je klanten vind ik, je moet voor de volle honderd procent staan achter alles wat je doet. Wat betreft de verkoop van motoren, maar ook wat betreft kleding, accessoires en bijvoorbeeld reparaties. Eerlijk zijn, daar draait het om."

Met de overname en de niet lang daarna volgende economische crisis kende RB Motoren een roerige start. Inmiddels is de zaak in rustiger vaarwater terechtgekomen en werpt de ingezette koers zijn vruchten af. "Ja, de beginperiode was zwaar, maar daar zijn we ook sterk uitgekomen. Het gaat echt goed nu, we kunnen de strakke teugels wat laten vieren om verder te groeien. Spannend, maar ook uitdagend!"

Is dit uw bedrijf en wilt u deze gegevens aanpassen zodat u beter vindbaar bent?
Log dan in met deze link.

BOVAG Lid Placeholder

Contactgegevens

Weltevreden 24 A
3731 AL De Bilt
030-2211524
RB Motoren B.V. is ook te vinden via:

Producten & Diensten

  • Huren
  • Kopen
  • Onderhoud

Voertuigen

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.