Lid worden van BOVAG? Ontdek hier de voordelen.

In de mobiliteitssector zijn veel veranderingen. Nieuwe vormen van mobiliteit verschijnen, de rol van data neemt snel toe, u heeft vaker te maken met mondige consumenten en er komen steeds meer toetreders van buiten de branche. Als ondernemer is het vaak lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. BOVAG helpt u met de juiste randvoorwaarden zodat u zich kunt blijven ontwikkelen. Zo staat u er niet alleen voor als ondernemer en als werkgever.

Profiteer van de vele voordelen

BOVAG-leden profiteren van de sterke naam van een toonaangevende brancheorganisatie, een invloedrijk collectief, kennisdeling en individuele voordelen. Bij BOVAG zijn 8.000 bedrijven aangesloten. Dagelijks profiteren zij van de ondersteuning en kennis van hun brancheorganisatie. Wilt u er niet alleen voorstaan bij veranderingen? Word dan ook lid van BOVAG.

Vraag nu het BOVAG informatiepakket  aan of bel naar (030) 65 95 333 voor meer informatie.

Voor ondernemers in de mobiliteitsbranche

BOVAG is er voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Of u nu zelfstandig ondernemer of franchisenemer bent, of u eenmanszaak of een middelgroot bedrijf heeft. Niet elk bedrijf kan BOVAG-lid worden, want voor BOVAG-leden gelden strikte lidmaatschapseisen waar een bedrijf aan moet voldoen. Op die manier houden de aangesloten bedrijven het BOVAG-merk sterk en zorgen ze voor betrouwbaarheid.

De belangrijkste voordelen van het BOVAG-lidmaatsc

Het lidmaatschap bij BOVAG biedt veel voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste:

 • IJzersterk merk
 • Behartigen van belangen
 • Advies en ondersteuning
 • Inzicht door kennisdelen
Maar liefst 9 van de 10 consumenten kent het BOVAG-keurmerk. En voor ruim 8 van de 10 is het BOVAG-logo van doorslaggevende betekenis voor het kiezen van een geschikt adres. Een bedrijf dat aangesloten is bij BOVAG biedt onderscheid met zekerheden als BOVAG Garantie, BOVAG Bemiddelingsbureau, Geschillencommissies en leveringsvoorwaarden.

BOVAG is een sterk collectief binnen de mobiliteitssector, met veel autoriteit. Hierdoor heeft BOVAG veel invloed als belangenbehartiger bij beslissers in de keten en bij politiek en overheid. BOVAG strijdt voor eerlijke en evenwichtige contracten en voorwaarden. Hierdoor kunnen de aangesloten leden nog beter ondernemen.

BOVAG-leden hebben een voorsprong in de markt omdat zij beschikken over informatie en kennis. Bijvoorbeeld bij onderwerpen als bedrijfsvoering, vastgoed, bedrijfsopvolging, P&O en verkoop en onderhoud. Bij BOVAG Ledenadvies kunnen leden terecht voor beoordeling van contracten, bedrijfskwesties en juridische zaken. En de buitendienst komt desgewenst persoonlijk langs voor advies. 

In een snel veranderende markt is kennis essentieel om de juiste keuzes te kunnen maken. Alle BOVAG-leden samen vormen een groot, landelijk netwerk om mee te sparren en ervaringen uit te wisselen. BOVAG faciliteert het uitwisselen van kennis met bijeenkomsten, workshops en ontwikkelprogramma’s.


Leden over BOVAG

 • 1.

  Onderscheidend merk: "Een absolute must. Onze klanten hebben BOVAG erg hoog zitten en hechten veel waarde aan BOVAG Garantie en de BOVAG Onderhoudsbeurt."


  Harrie Krul van Caravan Centrum Meerkerk, lid van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven

 • 2.

  Sterke kentenpositie: "Kansrijk collectief. We zijn blij dat BOVAG aanzet heeft gegeven tot het oprichten van dealerverenigingen in de fietsbranche."


  Jos en Monique Evers van Cycling Evers, lid van BOVAG Fietsbedrijven

 • 3.

  Raad en daad: "Een plan voor de toekomst. Ik ben veel bezig met de ontwikkeling van mijn bedrijf. BOVAG staat mij daarin bij. Het programma Mijn Toekomst helpt mij bij het maken van belangrijke keuzes."

  Guido Fioole van Fioole Auto's, lid van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

 • 4.

  Samen sterk: "Vernieuwing komt beter van de grond. BOVAG stimuleert samenwerking binnen de branche, want samen kun je makkelijker tegemoet komen aan de wensen van de moderne, veeleisende klant."

  Arjan Bultman van Bultman Autoverhuur & De Autoverhuurders.nl, lid van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven

CARAVAN- EN CAMPERSCHADEHERSTELBEDRIJVEN

BOVAG is van oudsher een brancheorganisatie waarin vakmensen zich verenigen. En vanaf 1 januari 2020 vertegenwoordigen we ook het specialisme caravan- en camperschadeherstel binnen de BOVAG-vereniging. Eén van de speerpunten voor deze nieuwe ledengroep is het werken aan een eerlijk speelveld; heldere voorwaarden voor zowel ketens als individuele bedrijven. Ook voor caravan- en camperbedrijven wordt dat steeds relevanter als we kijken naar de ontwikkelingen in de branche. De branchenorm voor BOVAG Erkend Schadeherstel Caravan en Camper zorgt bovendien voor erkenning voor dit specialisme en daarom is het zo belangrijk dat we de kwaliteit en de uniformiteit van caravan- en camperschadeherstel goed bewaken. 

Meer weten over het lidmaatschap van BOVAG? 
Lees verder op: mijn.bovag.nl/caravancamperschadeherstel 

Direct het lidmaatschap aanvragen? 
Download hier het aanvraagformulier en stuur deze ingevuld naar schadeherstel@bovag.nl. 

BOVAG Dutch Car Restorers

Klassiekers restaureren en bekleden is een vak apart. Vaak gaat het om ingrijpende en kostbare werkzaamheden waarvoor specialistische kennis is vereist. Dutch Car Restorers is een samenwerkingsverband van professionele Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van het restaureren van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s.  Download de informatiebrochure
BOVAG Dutch Car Restorers staan voor kwaliteit, eerlijkheid,transparantie en optimale klantcommunicatie. Voor de komende jaren staan de volgende zaken hoog op de agenda:
 1. Het versterken van het keurmerk door extra zekerheden aan klanten te bieden
 2. De krachten met het BOVAG-netwerk bundelen om de klassiekerbranche nog beter op de kaart te zetten. 
 3. Belangenbehartiging in Den Haag en Brussel om zo het milieuvervuilende imago te doorbreken
 4. Opleidingsmogelijkheden voor de klassiekerbranchevergroten en jongeren interesseren voor het vak
 5. Als branche werken aan duurzame innovatie
Daarnaast ondersteunt BOVAG ondernemers op diverse vlakken. Lees in de algemene brochure wat BOVAG allemaal voor leden betekent.

Autogroothandelaren

In Nederland worden jaarlijks zo'n 180.000 auto’s geïmporteerd en zo’n 230.000 geëxporteerd. Autogroothandelaren spelen een grote rol in deze markt. De geïmporteerde auto’s worden veelal aan autobedrijven maar ook in toenemende mate consumenten verkocht. Omdat in deze markt behoefte is aan transparantie en zekerheid zijn autogroothandelaren ook aangesloten bij BOVAG. Neem contact op
Autogroothandelaren aangesloten bij BOVAG voldoen aan strenge kwaliteits- en integriteitseisen. Autogroothandelaren is een sectie van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de dienstverlening voor de sectie. Daarnaast ondersteunt BOVAG ondernemers op diverse vlakken. Lees in de algemene brochure wat BOVAG allemaal voor leden betekent.

Meer weten over het lidmaatschap? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via autobedrijf@bovag.nl of bel naar (030) 659 53 33.

 

De Vakman

BOVAG-leden zijn vakmensen en hen brengen we graag in beeld. Dat gebeurt maandelijks in de BOVAGkrant. Een selectie van vakmannen plaatsen we door op bovag.nl zodat ook consumenten kennis kunnen maken met het vakmanschap van het BOVAG-netwerk. Een kijkje nemen in de BOVAGkrant? Dat kan via BOVAGkrant.nl