Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Nieuws
  4. >
  5. Consumentenbond: met een BOVAG-rijschool kies je voor eerlijke contractvoorwaarden en zekerheden

Consumentenbond: met een BOVAG-rijschool kies je voor eerlijke contractvoorwaarden en zekerheden

De Consumentenbond behartigt de belangen van consumenten en helpt hen bij het maken van slimme keuzes. Zo deed de bond onlangs ook onderzoek naar rijopleidingen en publiceerde hun analyse in de Consumentengids. Hun advies aan consumenten is glashelder: kies hoe dan ook voor een BOVAG-rijschool.

"Gezien de omvang van de misstanden in deze branche, is certificering van rijscholen hard nodig. Tot het zover is, zul je het nodige huiswerk moeten doen om je te verzekeren van een betrouwbare rijschool. Kies er een die is aangesloten bij de BOVAG en vraag bekenden om ervaringen", aldus de Consumentenbond.

De Consumentenbond helpt consumenten betere keuzes te maken door hen voor te lichten over van alles en nog wat. De organisatie doet daarvoor grondig onderzoek, geeft advies en biedt diensten aan om het consumenten gemakkelijker te maken, zeker als zij door de bomen het bos niet meer zien. Zo is de onderzoekscommissie van de Consumentenbond onlangs ook gedoken in de wereld van rijopleidingen. Dit naar aanleidingen van de misstanden in de rijscholenbranche. Daarbij hebben ze ook de kwaliteit van BOVAG-leden vergeleken met niet-leden. Het advies van de onderzoekscommissie is glashelder: de consument doet er gewoon goed aan om altijd voor een BOVAG-rijschool te kiezen. "Met een rijschool die is aangesloten bij de BOVAG kies je voor eerlijke contractvoorwaarden en andere zekerheden."

Hele artikel lezen? Klik hier.

Op zoek naar een rijschool en ga je ook liever voor een BOVAG-vakman? Klik hier en vind een BOVAG-rijschool bij jou in de buurt.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.