Aantal nieuwe caravans en campers groeit fors

Aan de vooravond van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht blijkt dat de verkoop van nieuwe caravans en campers dit jaar een stevige groei doormaakt. Het aantal verkochte caravans steeg in de eerste drie kwartalen met 6,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de camperverkoop pluste met maar liefst 21,2 procent, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en KCI (Kampeer & Caravan Industrie).

Inmiddels zijn er dit jaar tot en met september 1.632 nieuwe kampeerauto’s verkocht en dat is meer dan in elk van de hele kalenderjaren sinds 2008. De teller qua nieuwe caravans staat tot en met het derde kwartaal dit jaar op 6.108. Afgelopen september noteerde de caravanverkoop een groei van 35,3 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2016, terwijl de afzet van nieuwe campers vorige maand met 27,3 procent steeg. De gecombineerde verkoopaantallen van caravans en kampeerauto’s stijgen nu al 11 kwartalen op rij.
 

Uitverkocht

De jaarlijkse Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht start op woensdag 11 oktober en duurt tot en met zondag 15 oktober. Alle vierkante meters expositieruimte zijn uitverkocht en niet eerder hebben er zoveel caravans, kampeerauto’s, tenten en vouwwagens in de Jaarbeurs gestaan. Bezoekers kunnen zelf proefritten maken in campers en trekauto’s met caravan, er is een speciaal plein met innovaties op kampeergebied en het is zelfs mogelijk voor bezoekers om naast de Jaarbeurs te kamperen op een speciale camping. De gemeente Utrecht heeft voor het eerst dit jaar toestemming verleend voor deze camping en inmiddels zijn er al ruim 650 boekingen genoteerd.

Deze pagina delen