Bovag logo
  1. HOME
  2. >
  3. Persberichten
  4. >
  5. BOVAG en FOCWA fuseren

BOVAG en FOCWA fuseren

Na definitief akkoord van zowel de Ledenraad van FOCWA als van BOVAG is de fusie tussen de twee brancheorganisaties een feit.

Begin juli 2022 spraken BOVAG en FOCWA formeel de intentie uit tot fusie, en daarna is het snel gegaan. Met het definitieve besluit van de FOCWA Ledenraad vanmiddag houdt FOCWA vereniging op te bestaan. Eerder had de Ledenraad van BOVAG al zijn definitieve fiat gegeven. De 750 bedrijven (de dubbelleden niet meegeteld) worden ondergebracht bij de relevante BOVAG-afdelingen. Voor het overgrote deel betekent dat aansluiting bij BOVAG Schadeherstelbedrijven. Ook de nodige caravan- & camperbedrijven en autowas/poetsbedrijven treden toe tot BOVAG.


Ledenwens

De fusie komt voort uit de vraag van leden om de krachten te bundelen in de belangenbehartiging en richting politiek en opdrachtgevers zo veel mogelijk met één stem te spreken. Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "In een branche waarin de technische ontwikkelingen snel gaan, waarin de noodzaak tot verduurzamen steeds groter wordt en waarin de verhoudingen aan het schuiven zijn, hebben brancheverenigingen de verantwoordelijkheid om te kijken hoe ze de beste toegevoegde waarde voor leden kunnen leveren. BOVAG en FOCWA blijken elkaar goed aan te vullen. Met deze fusie bundelen BOVAG en FOCWA de krachten, zodat bedrijven in de schadeherstelbranche verzekerd blijven van goede ondersteuning en belangenbehartiging. Waarbij leden van beide organisaties kunnen profiteren van het beste van de twee werelden: onder meer de technische expertise van FOCWA en de lobbykracht van BOVAG."


Bestuur

Gezien de wens om als één sterke organisatie naar buiten te treden verdwijnt de naam FOCWA nu. De nieuwe BOVAG-leden krijgen komende weken volop hulp bij de overgang naar het BOVAG-lidmaatschap. Tegelijkertijd zal veel vertrouwd blijven aanvoelen.

De uitgebreide afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven staat onder leiding van branchemanager Stephan Griffioen, die de afgelopen maanden zowel bij BOVAG als bij FOCWA heeft meegedraaid. Tijdens de ALV van de afdeling, op 19 april, wordt een nieuw bestuur gekozen.


BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van zo'n 8.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, klassiekers, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, energiesystemen, autoverhuur en -delen, autowassen, autopoetsen, verkeersopleidingen, (ruit)schadeherstel en tankstations zijn welkom als lid. Daarnaast is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo'n 90 miljard en bieden werk aan ongeveer 78.000 mensen. Daar komt nu een omzet van 1,5 miljard bij van de schadeherstelsector. En deze bedrijven bieden werk aan ongeveer 7.500 mensen.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.